Csak szerintem felháborító a hittan?
A vallást, vagy a vallás fajtáját nem nevelhetik bele senkibe. Lehet valaki keresztény, ateista, stb., de az emberi jogait nem korlátozhatják! Én megmondom őszintén; ateista vagyok, politikai nézeteimet tekintve pedig liberális - talán ezért is háborít fel ennyire ez a dolog. Talán egy picit túlreagálom, de ez a tantárgy is csak arra jó, hogy... Ja nem, várjunk, semmire nem jó!
14/F
Tudtommal mindenhol adott a lehetőség arra, hogy erkölcstant tanulj helyette.
Felháborítónak nem nevezném, de tény, ami tény, teljesen értelmetlen időpocsékolás. De hát nem ez az egyetlen ilyen tantárgy...
El sem hiszed hogy mennyire megváltozik "Belül" az adott gyereket...
Sokkal kedvesebb,mint egyes gyerekek,lásd a Debreceni Református Gimnáziumot,nah ott sokkal különb diákok vannak mint egyes iskolákba,
Mit látsz a híradókba?Kis gyerek(kb 10-13 éves) rabolt,kit vesznek elő először?Az iskolát,..meg "Iskolákba vertek agyon diákot vagy tanárt"....Ebből mennyi iskola volt Református?
Az előző válaszom dobosiminek szólt.
Én nem attól vagyok felháborodva, ahogy a gyerekek állnak hozzá ehhez az egészhez, hiszen beléjük nevelték az egészet. És ezt nem lenne szabad. Azonkívül, ha lenne Isten, engedné, hogy az ártatlan emberek sínylődjenek? Hogy naponta ártatlanok haljanak meg? Hogy családok éljenek nyomorban? Valakik még az esélyt sem kapják meg! Hagyja, hogy ártatlan kisbabák halva szülessenek! Őket mitől óvná meg? Még nem is volt esélyük semmit elrontani!
Erre azt mondta egy barátom, hogy például a jövőbeli szegénységtől. Aha. Szóval őket úgy óvja meg a szegénységtől, hogy esélyt sem ad nekik egy boldog életre, másokat meg hagy éhezni, és sínylődni. Gratulálok, Nagyfőnök, nem is tudom, melyik a rosszabb...
"A vallást, vagy a vallás fajtáját nem nevelhetik bele senkibe"
Nem is akarják.
A hittanon nem kerseztényeket nem nevelnek. Senki nem várja el, hogy egy heti 45 perces órától higgy Istenben, és a keresztény tanításokat kövesd.
A hittan arra jó, hogy megismerd a téged körülvevő kultúrát. Tetszik, nem tetszik, Magyarország egy keresztény ország. Bár sok a hosszúorrú, a magyarok többsége katolikus, református, ezért ugyanolyan alapműveltség megtanulni pár alap fogalmat, mint ahogyan a magyar történelmet is. Hogy ne nézz bután...
Magyarország hála istennek nem keresztény ország, ugyanis mára a ország vezetéshez semmi köze az egyháznak. Keresztény múlttal rendelkező ország esetleg, de nem keresztény ország. A legtöbb ember csak "megkereszteltek" szinten keresztény egyébbként is.
Azzal egyetértek, hogy meghatározó volt a kereszténység múltunkban, ma is sok keresztény van és az irodalmi műveink egy része is erősen keresztény vonású, de ehhez nem kell kölün óra.
Ez ugyanúgy része a történelemnek, mint bármi más, ezért tanuljuk történelemből. Ugyanúgy része a kultúránknak, ezért tanuljuk irodalomból. De ezentúl nincs is kitüntetett szerepben, hogy saját órája is legyen. Ezzel az erővel tarthatnánk Erdős Pál matematikája órát vagy Neumann János számítógépe órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!