ELTE TTK-n átlagban milyen átlagtól szoktak adni tanulmányi ösztöndíjat?
Az ösztöndíj megállapítása a köv. módon történik:
Tegyük fel hogy felvetted A,B kurzusokat. Meg van határozva, hogy az ezekből szerzett érdemjegyed hány ft-ot ér. Konkrétan le van írva, hogy A tárgyból egy ötös az ér 1900 ft-ot, B tárgyból ez viszont csak 1300 ft-ot ér (mert sokan szereztek belőle jó jegyet ami lecsökkenti az értékét). Az összes tárgyadat összegzik és ha ez elér egy bizonyos szintet pl. 7000 akkor ezt a számot beszorozzák egy félévente változó szorzóval (1-nél nagyobb szám mindig), előző félévben 1.39 volt azt hiszem, de ez nagyon magas értéknek számít, általában 1,2 körül. Tehát ha pont elérted a 7000-es összeget akkor ezt beszorozzák 1,2-vel és kapsz 8400 ft-ot havonta.
ELTE TTK-n nincs igazán értelme annak a kérdésnek, hogy milyen átlagtól adnak ösztöndíjat. Ha megcsinálsz pl. 30 kreditet mondjuk 3,5-ös átlaggal akkor kb. garantáltan kapsz vmennyit majd, de az is lehet hogy rosszabb az átlagod viszont a pénzesebb kurzusokat jó eredménnyel zártad és így is sikerült elérned a mininummot.
Az összeget az adott félév kezde után pár héttel szokták közölni.
Ha valaki nem megy el egy tárgyból vizsgázni akkor nincs semmi levonás, egyszerűen nem kap pénzt azért a tárgyért. Persze ha buksz egy tárgyat akkor fizetned kell majd vmennyit.
Igen, idén valóban ennyi volt az alsó határ, de a rendkívül magas szorzó miatt (1.39 azt hiszem). Elég szép pénzeket lehetett kaszálni, sajnos köv. félévben ennél lényegesen kevesebb lesz már. Ez a mostani kivétel volt, kb. a dupláját kaptam annak a pénznek amit alapból szoktam.
2. UV esetén is kell fizetni vmennyit, talán 3k de nem biztos.
Mivel buktál egy gyakot ha jól értem, elképzelhető hogy csak a gyakért kell majd fizetned és az előadás vizsgáért nem. Meg van határozva hogy a másodszori tárgyfelvétel mennyibe kerül. (Attól függ hány kredites tárgyról van szó; több kredit többe kerül).
sziasztok! énis friss elte ttk-s vagyok, úgyhogy kérdeznék ezzel kapcsolatban.
nézem most ezt az excel táblázatot, hogy mi mennyit ér tárgyanként, namost csomó tárgyból ötös lettem, a ketteshez oda van írva, hogy 1054, de a többi mind ki van nullázva. ez mit jelent? nem mindnél számít a jegy, csak hogy megvan? mert ez elég gáz.
másik pedig, hogy 4 tárgyat nem találok a listán, lehetséges, hogy ezeket nem is nézik? matek ea, gyak, fizika gyak, és mégegy tárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!