Miért nem reformálják meg időnként az iskolai tanrendszert?
Középiskola:
Miért tanuljuk több tíz éve ugyanazt a történelmet? Miért nem foglalkozunk jelenlegi politikai helyzetekkel, ahelyett, hogy a múltat emlegetjük?
Miért csak Petőfi és Vörösmarty a költő, miért csak Erkel a zeneszerző, amikor van nekünk Süveg Márkunk, Akkezdet Phiai-nk, és tehetséges zeneszerzőink jelenleg is?
Miért tanulunk ennyi elvont dolgot(értem ezalatt matematika magasabb szintjeit, amelyekre polgári életünk során úgysem lesz szükségünk)?
Foglalkoztat, mert érint. Van rá válasz?
Középiskola:
Miért tanuljuk több tíz éve ugyanazt a történelmet?
Mert a történelmünk évszázadok alatt alakul. mert ahhoz,hogy a mai politikai viszonyokat megértsd ismerni kell a múltad.
Mert az az ember aki nem ismeri a múltján, nem tudja jelenét és nem tervez a jövőjére.
Miért nem foglalkozunk jelenlegi politikai helyzetekkel, ahelyett, hogy a múltat emlegetjük?
Mint fentebb írtam, ismerni kell a múltad ahhoz,hogy megérts jelenleg mi és hogyan és hová mozgatja a politikát.
Miért csak Petőfi és Vörösmarty a költő, miért csak Erkel a zeneszerző, amikor van nekünk Süveg Márkunk, Akkezdet Phiai-nk, és tehetséges zeneszerzőink jelenleg is?
Mert ahhoz,ohgy utóbbiakat értékelni tudd és megérts ismerni kell a korábbiakat. Mert ők is ismerték őket és ha valamit újítottak vagy átvettek tőlük felismered. Hogy ismerjed értékeid, és ne csak a szemetet. Tudd kik voltak és mi alkottak, Wass Albert, Radnóti, Kisfaludi, Kertész Imre stb.
Miért tanulunk ennyi elvont dolgot(értem ezalatt matematika magasabb szintjeit, amelyekre polgári életünk során úgysem lesz szükségünk)?
Azért, hogy képe legyél eldönteni szükséged van-e kamatos kamatra hitelre és hitelkártyára, hogy ki tudd számolni magadnak az adód. Hogy képes legyél egy épkézláb mondatot megfogalmazni és ne adjanak el egy zsák krumpliért a piacon. Csekket befizetni ( összeadni), számlákat intézni takarékoskodni pedig nem az iskola kell ,hogy megtanítson, hanem a jó édesszüleid otthon, ahogy ők ezeket intézik.
Foglalkoztat, mert érint. Van rá válasz?
Az első kérdésedre pedig a válasz az amit ha néznél híradót és olvasnál híreket,ohgy az oktatást éppen most reformálják.. verik szét.
Hát ha kisegítőiskolás fogyatékos valaki akkor megértem, hogy nem tudja ezeket megcsinálni, de akkor még odaírtam volna a végére azt id, hogy hogyan kell szarni.
Na vegyük sorjába
1. Megfogod a szép kis borítékod beballagsz a NAV-ba és kb. 5 perc alatt kitölti neked az ügyfélszolgálatos, a nav címét megnézed neten, én is ezt tettem az első adóbevallásomnál, nem segített senki, borzasztó nem?
2. Google-> Adó, de nem vagy te mérlegképes könyvelő, hogy mindent tudj róla, de ha annyira érdekel iratkozz be számvitelre.
3. Ez már tényleg a vicc kategória, azt is ideírhatnád ennyi erővel, hogy hogyan lyukasszunk bkv jegyet...
4. Egy az, hogy nekünk volt nyelvtanból ez:) kettő, rohadásig van a net mintákkal
5. Szintén saját példámon, első diákszámlámat amikor megnyitottam, besétáltam az otp-be, nyomtam egy sorszámot és mondtam, hogy számlát akarok. Ehhez is agysebésznek kell lenni.... úristen, ez már tényleg életképtelenség nem tudok mit mondani....
5. Diákhitel honlapján úgy le van írva, hogy egy fogyatékos is megérti, ha ez nem megy, inkább hagyd a felsőoktatást.
6. Úgy hogy bemész az ingatlanközvetítőhöz vagy az autókereskedésbe. Ha kocsira tellik akkor telljen egy ügyvédre aki megírja az adásvételit meg mindent, újonnan veszed akkor meg úgyis intéz mindent a cég.... istenem XXXXXXXXDDDDD
# 7
Még jó, hogy ezt nem én írtam össze, hanem úgy linkeltem be egy oldalról, de ez az, gányolj csak, Te biztos olyan bölcs és okos ember vagy.
Mondogatod itt az internet, hogy "így tele vagy, úgy tele van ezekkel", de arra meg nem gondoltál, hogy vannak még olyan csórók ebben a retkes világban, hogy a netet sem tudják kifizetni, de várjunk, most jön majd az, hogy "átmegy a szomszédhoz, ne legyél már hülye".. Bölcs ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!