Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem reformálják meg...

Miért nem reformálják meg időnként az iskolai tanrendszert?

Figyelt kérdés

Középiskola:

Miért tanuljuk több tíz éve ugyanazt a történelmet? Miért nem foglalkozunk jelenlegi politikai helyzetekkel, ahelyett, hogy a múltat emlegetjük?

Miért csak Petőfi és Vörösmarty a költő, miért csak Erkel a zeneszerző, amikor van nekünk Süveg Márkunk, Akkezdet Phiai-nk, és tehetséges zeneszerzőink jelenleg is?

Miért tanulunk ennyi elvont dolgot(értem ezalatt matematika magasabb szintjeit, amelyekre polgári életünk során úgysem lesz szükségünk)?

Foglalkoztat, mert érint. Van rá válasz?

2014. jan. 16. 21:59
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
2014. jan. 16. 22:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Szomorú igazság...
2014. jan. 16. 22:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Középiskola:

Miért tanuljuk több tíz éve ugyanazt a történelmet?

Mert a történelmünk évszázadok alatt alakul. mert ahhoz,hogy a mai politikai viszonyokat megértsd ismerni kell a múltad.

Mert az az ember aki nem ismeri a múltján, nem tudja jelenét és nem tervez a jövőjére.

Miért nem foglalkozunk jelenlegi politikai helyzetekkel, ahelyett, hogy a múltat emlegetjük?

Mint fentebb írtam, ismerni kell a múltad ahhoz,hogy megérts jelenleg mi és hogyan és hová mozgatja a politikát.

Miért csak Petőfi és Vörösmarty a költő, miért csak Erkel a zeneszerző, amikor van nekünk Süveg Márkunk, Akkezdet Phiai-nk, és tehetséges zeneszerzőink jelenleg is?

Mert ahhoz,ohgy utóbbiakat értékelni tudd és megérts ismerni kell a korábbiakat. Mert ők is ismerték őket és ha valamit újítottak vagy átvettek tőlük felismered. Hogy ismerjed értékeid, és ne csak a szemetet. Tudd kik voltak és mi alkottak, Wass Albert, Radnóti, Kisfaludi, Kertész Imre stb.

Miért tanulunk ennyi elvont dolgot(értem ezalatt matematika magasabb szintjeit, amelyekre polgári életünk során úgysem lesz szükségünk)?

Azért, hogy képe legyél eldönteni szükséged van-e kamatos kamatra hitelre és hitelkártyára, hogy ki tudd számolni magadnak az adód. Hogy képes legyél egy épkézláb mondatot megfogalmazni és ne adjanak el egy zsák krumpliért a piacon. Csekket befizetni ( összeadni), számlákat intézni takarékoskodni pedig nem az iskola kell ,hogy megtanítson, hanem a jó édesszüleid otthon, ahogy ők ezeket intézik.

Foglalkoztat, mert érint. Van rá válasz?

Az első kérdésedre pedig a válasz az amit ha néznél híradót és olvasnál híreket,ohgy az oktatást éppen most reformálják.. verik szét.

2014. jan. 16. 22:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk a matekkal pont mellé lőttél mert ha suli után normális szakra akarsz menni nem bölcsészre és nem a mekiben akarsz dolgozni akkor kell a matek, mérnököknek, informatikusoknak, pénzügyeseknek stb. Egyetemen meg körbe fogod röhögni magad, hogy a szakközépiskolás matekot elvontnak találtad, főleg amikor megismerkedsz deriválás, integrálás és társaival és kb 4-5 óra alatt összefoglaljátok a szakközépiskolás matekot. A történelemmel nagyjából egyet értek, de a hazádnak a múltjával és a gyökereiddel tisztában kell lenned... A zene meg olyan, hogy akkor most elkezdhetnénk vitatkozni, hogy valakinek nem Akkezdet Phia a meghatározó hanem ez meg az... mindenkinek más az ízlése...
2014. jan. 17. 23:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Matek tény és való, hogy kell, még szakmunkásban is, mivel én nem mentem el érettségi után felsőoktatásra, inkább kitanulok 2 szakmát, fűtésszerelőhöz kell a matek azért, főleg ha kapsz egy komoly melót és számold ki mennyi cső kell, hány KW-os radiátort tegyél be egy 5*7*3-as szobába stb. Nem nehéz, mert nem az, de az alapokat tudni kell. Inkább a szakrajz ami húzósabb, akinek nincs térlátása, az elveszik.
2014. jan. 17. 23:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha csak azt tanulnánk az iskolában, amit gyerek fejjel arra érdemesnek tartunk, hamar visszacsusznánk a középkorba. Ha nem tanítanának (a "nekem ez úgyesem fog kelleni az életben" tárgyakat) matekot, fizikát, kémiát, irodalmat, történelmet, akkor honnan tudnád, mi lehetsz még a jövőben? Honnan tudnád, hogy nem csak porbafingó zsurgumbác lehetsz, hanem értelmes tanult ember? Aki szeretne valamilyen szakmát tanulni a későbbiekben, az mit csináljon, ha ezeket nem tanítják meg neki az iskolában csak azért, mert néhány ember azt hiszi, hogy neki nem lesz rá szüksége?
2014. jan. 18. 00:35
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Hát ha kisegítőiskolás fogyatékos valaki akkor megértem, hogy nem tudja ezeket megcsinálni, de akkor még odaírtam volna a végére azt id, hogy hogyan kell szarni.

Na vegyük sorjába

1. Megfogod a szép kis borítékod beballagsz a NAV-ba és kb. 5 perc alatt kitölti neked az ügyfélszolgálatos, a nav címét megnézed neten, én is ezt tettem az első adóbevallásomnál, nem segített senki, borzasztó nem?

2. Google-> Adó, de nem vagy te mérlegképes könyvelő, hogy mindent tudj róla, de ha annyira érdekel iratkozz be számvitelre.

3. Ez már tényleg a vicc kategória, azt is ideírhatnád ennyi erővel, hogy hogyan lyukasszunk bkv jegyet...

4. Egy az, hogy nekünk volt nyelvtanból ez:) kettő, rohadásig van a net mintákkal

5. Szintén saját példámon, első diákszámlámat amikor megnyitottam, besétáltam az otp-be, nyomtam egy sorszámot és mondtam, hogy számlát akarok. Ehhez is agysebésznek kell lenni.... úristen, ez már tényleg életképtelenség nem tudok mit mondani....

5. Diákhitel honlapján úgy le van írva, hogy egy fogyatékos is megérti, ha ez nem megy, inkább hagyd a felsőoktatást.

6. Úgy hogy bemész az ingatlanközvetítőhöz vagy az autókereskedésbe. Ha kocsira tellik akkor telljen egy ügyvédre aki megírja az adásvételit meg mindent, újonnan veszed akkor meg úgyis intéz mindent a cég.... istenem XXXXXXXXDDDDD

2014. jan. 18. 10:31
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

# 7

Még jó, hogy ezt nem én írtam össze, hanem úgy linkeltem be egy oldalról, de ez az, gányolj csak, Te biztos olyan bölcs és okos ember vagy.

Mondogatod itt az internet, hogy "így tele vagy, úgy tele van ezekkel", de arra meg nem gondoltál, hogy vannak még olyan csórók ebben a retkes világban, hogy a netet sem tudják kifizetni, de várjunk, most jön majd az, hogy "átmegy a szomszédhoz, ne legyél már hülye".. Bölcs ember...

2014. jan. 18. 11:08
 9/9 anonim ***** válasza:
55%
és ki mondta, hogy hozzád címeztem? egyébként ezeknek utána lehet nézni net nélkül is, szerinted 10 éve nem vallotta be senki se az adóját te "bölcs ember"? Amúgy meg én kemény 2500 ft-ot fizetek a netre, van aki 20 ezret elcigizik, elzabál, elbulizik, de oké..... azzal meg nem tudok mit kezdeni, ha valaki kisebbségi munkakerülő.
2014. jan. 18. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!