Üdv, van egy haverom ezzel az iskolával. Programozónak tanult de én többet értek hozzá akinek mezőgazdasági érettségije van. PHP, HTML, CSS, Javascript..
Eldöntöttem ha ekkor hülyéket engednek elvégezni akkor én is bele kezdem mert papír nélkül nehéz, hiába értek hozzá.
A kérdésem pedig az lenne: Egy ilyen fősulin CSAK informatikát tanulnak egész nap vagy olyasmiket is ami nem ide való, pl Magyar irodalom... ?
Irodalmat azt nem, de vannak szabadon válsztható és kötelezően választható bölcsész tárgyak is, pl. filozófia, szociológia. De nem ez lesz a nehéz.
Inkább a differenciál egyenletek, lineáris algebra és társai.
2014. jan. 16. 07:10
2/12 anonim válasza:
Namost fősuli alatt már egyre többen értenek felsőfokú OKJ-t is. Ezek messze elmaradnak egy egyetemi BSc képzéstől. A fősuli igazából ma már az egyetemi alapszak. (BSc/BA) Na ezek nem csak informatikából állnak és az informatikán belül sem csak javascript css php html és társai. Kőkemény matek van, programozás, plusz 1-2 humán tárgy is. Ezeket mind tapasztalatból mondom, nem kitaláltam.
2014. jan. 16. 07:48
3/12 anonim válasza:
Igen, nem mindegy, hogy fsz képzésről beszélünk vagy bsc-ről. Amúgy én programtervező informatikára járok (bsc), nálunk alapból nem adják le az ilyen html, css, php stb dolgokat, mert ezeket egy délután alatt be lehet nyalni. Egyik kurzusra kellett leadni egy adatbázist (meg voltak adva a feltételek, hány táblából álljon, adatokat lehessen aktualizálni stb), az SQL részt leadták, de minden mást nekünk kellett elsajátítani, éppen ezért mert pont amiket felsoroltál a legkönnyebb "nyelvek".
Amúgy van kőkemény matek, algoritmizálás, és persze programozás.
2014. jan. 16. 11:23
4/12 anonim válasza:
Ja és még annyi: Azért ne bízd el magadat. A felvettek 10%-a jut el időben az államvizsgáig és még ott is szórják a népet. Egyáltalán nem könnyű elvégezni.
2014. jan. 16. 11:26
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! :) Matek sosem volt erősségem, inkább lemondok róla..
2014. jan. 16. 11:51
6/12 anonim válasza:
Van olyan barátom, aki programozó, mérnők infós suliba jár és az ott látottak alapján ne túlozzunk azzal a matekkal. Magasabb szintű, mint a sima alap matek ami töltelék tárgyként van, de nem kemény egyáltalán. Le kell ülni, csinálni kell és menni fog. Egyébként nekik rengeteg ilyen igazán visszataszító tárgyuk van, mint válgazd, közgáz, meg valamilyen humán, szóval a tárgyak fele igazán felesleges informatika szempontjából.
2014. jan. 16. 15:41
7/12 anonim válasza:
Azért nem olyan felesleges az a vállgazd, közgáz, menedzsment stb. a mai világban. Ahol az emberek több, mint fele pénzügyi analfabéta. Matekról meg annyit, hogy van olyan ismerősöm, aki ötös volt középsuliban, mégis megvágták... Szóval ez egyénfüggő és egyetemfüggő is.
2014. jan. 16. 17:52
8/12 A kérdező kommentje:
Ezt mondom :)
Ha már fizetek a főiskoláért, ne olyan tárgyakat tanítassanak velem ami a szakmámban sosem kell... Azért bukjak meg informatikai főiskolán mert a közgáz nem ment???
Ha ezt akarnám tanulni akkor olyan szakra mennék. Tök logikátlan hogy felnőtt embernek erőszakkal mást tanítsanak..
2014. jan. 17. 12:24
9/12 anonim válasza:
Jellemzően nem a közgázon szoktak emberek elakadni. Sokat segít, hogy legyen némi rálátásod a gazdaságra...
2014. jan. 17. 14:39
10/12 anonim válasza:
Azért van általában 10 kötelezően választható töltelék tárgy, hogy ne legyél annyira szakbarbár. De ez abszolút nem sok a maradék 70-80 szakmai tárgy mellett, amit el kell végezned. Egyébként ne az általad felsorolt nyelvekre alapozz, mert ezekkel nem sokra mész. Én kb hetedikes koromban nyomtam a HTML-t, pedig nem voltam (és azóta sem vagyok) infós.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!