Azért ez a tandíj nem olyan kimagaslóan drága, maximum magyar színvonalban. Meg itt nem térül meg a befektetett pénz, mivel nem olyan értékes az egyetem diplomája.
2014. jan. 29. 23:14
13/20 anonim válasza:
Itt nem a hitelről van szó (azt majd eldönti a kérdező), hanem arról, hogy szidtok egy olyan iskolát, amit nem is ismertek és féltékenységből azt mondjátok, hogy oda apuci meg sztárok kicsi gyerekei járnak. Aki szidja és lehülyézi az ott tanulókat, annak meleg szívvel ajánlom, hogy töltsön el egy hetet az IBS-en és utána alkosson véleményt.
Amúgy a kérdés az volt, hogy kinézik-e onnan, a válasz nem. Innentől döntsön és mérlegeljen a kérdező.
2014. jan. 29. 23:31
14/20 anonim válasza:
Mire vagyok féltékeny ezt most nem értem... hogy nem járhattam sztárok gyerekeivel egy iskolába vagy hogy olcsóbban tanultam?
2014. jan. 30. 00:17
15/20 anonim válasza:
szép munkát végeztél a lepontozásokkal(Y) 80%-ról 32 lettem, nyilván én vagyok a naív és gyakorikérdéseken ötösével hemzsegnek egy kérdésnél az olyan emberek akik 1 milliós tandíjért tanulnak.
2014. jan. 30. 01:25
16/20 anonim válasza:
Hát ne csak ezt nézd, most hogy angol nyelvű az oktatás... más egyetemen, főiskolán is van idegen nyelven oktatás. Ezt jó volna tudni, hogy miben tud az IBS többet, mire számíthatsz, ha ott végzel. Én akiket ismerek, és odajárnak, mind csövön vannak, milliárdos, de minimum több 100 milliós vagyonnal rendelkező család. A főiskolai évek miatt vettek a gyereknek fullos lakást egy jó pesti környéken stb. nem vagyok irigy, ők másba nőttek fel, más értékrend, más szint, teljesen más világ, csak azért mondom mert akárki akármit mond ilyen társaságba mezei "halandóként" azért nem biztos hogy könnyű beilleszkedni, márpedig a főiskola nem arról szól hogy elszigetelődve ülsz a sarokban egyedül. Tehát neked nem biztos hogy annyi pluszt nyújtana ez az iskola ennyi pénzért, nemtudom ez a diploma mennyit ér, akik odajárnak lovésok általában nincs gond a kapcsolatrendszerrel stb.
2014. júl. 11. 15:15
17/20 anonim válasza:
Szerintem rohadt drága, ha Harvardhoz nem is, de Oxford pár képzésének a tandíjához elég közel van az a 3300 euró
Én az IBS-en végeztem pár éve, úgyhogy hitelesen tudok róla nyilatkozni. A véleményem pedig: aki nem gazdag, jó kapcsolatokkal ellátott családból való az nagyon félrelőhet az IBS-el. Volt egy év szakmai gyakorlat, viszont a Karrieriroda mintha nem is létezett volna. Van egy faliújság ahol ki vannak lógatva gyakornoki állásajánlatok, ennyi. Hogy az egy év gyakorlatodról számot adj, vagy átvegyétek hogy na milyen tudással lettél gazdagabb az nem érdekli őket. És mégegyszer mondom: nem létezik olyan fórum ami nagyon erőteljesen foglalkozna a gyakorlati hellyel. Az igazság az hogy arra vannak berendezkedve, hogy amúgy is mindenkinek lesz a családja és kapcsolatrendszere által. Amit alátámasztani tudok: a pénzügy szakosaknak jó volt. Amúgy pedig én jól éreztem magam az IBS-en meg minden. Viszont sok vizsga puskázással is megvolt. A magan részéről az IBS-es diploma nem adta meg azt az előnyt amit vártam tőle (BABS szakos voltam). Akkor még nem is került 800 ezer-1 millióba..pedig ennyi pénzért az a minimum hogy elájuljanak a diplomától dehát valami zavar van a gépezetben...A magam részéről sajnálom, hogy nem inkább Bécsben vagy valahol külföldön szereztem a diplomámat. És még annyit hogy a Bachelor után kimondva vagy kimondatlanul de Master-t is végezni kell manapság :S
Jelenlegi és volt IBS-es diákoknak kínálnak itt gyakhelyeket és állásokat.
Valamit mindenki elfelejt megemlíteni: az IBS-en ha végzel, egy angliai egyetem diplomáját kapod. A képzés akkreditált, a partner ellenőrzi a vizsgáztatást és a tematikát.
És ha még közelében is van a tandík a külföldinek, azért Angliában a megélhetés igencak drágább mint Budapesten. Összességében még mindig sokkal olcsóbb az IBS. Nem véletlenül jár sok külföldi diák Budapeste.
A diploma megszerzése pedig sehol sem garantálja hogy valóban értesz a szakmához. Láttam én már jogászt, mérnököt, bölcsészt neves diplomával és erősen megkérdőjelezhető hozzáértéssel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!