Mi kell ahhoz, hogy valaki arab tolmács legyen?
Masodik vagyok - en angol szakra jartam (BA), ott erdeklodtem es mondtak, hogy mesterszakkent mas nyelvet is valaszthatok, nincs leszukitve az angolra. (egyebkent a ferjem arab es most arab orszagban is elunk per pill)
Ki is kerestem neked a felvi.hu-rol az arab mesterszak felveteli kovetelmenyeit, ajanlom elolvasasra kulonos tekintettel a masodik reszre:
"10. A mesterképzésbe való felvétel feltételei:
A kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek ? felsőoktatási törvényben meghatározott ? összevetése alapján a hallgatónak elismerhető legyen 50 kredit a korábbi tanulmányai szerint a keleti nyelvek és kultúrák alapszak arabisztika szakirányának nyelvtudományi, irodalomtudományi, történelemtudományi, valamint vallás- és művelődéstörténeti ismeretköreiből, amelyből ? amennyiben előzetesen végzettségét a 4.2. pontban felsorolt alapképzési szakokon szerezte ? 15 kredit a mesterfokozat megszerzésére
irányuló képzéssel párhuzamosan a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint teljesíthető.
A 4.3. pont szerinti előtanulmányokkal rendelkezők az 50 kredit tanulmányi követelményt középfokú arab nyelvtudás birtokában is teljesíthetik úgy, hogy a nyelvtudás mellett a mesterszakra történő belépéshez a keleti nyelvek és kultúrák alapképzési szak arabisztika szakirányának irodalomtudományi, történelemtudományi, valamint vallás- és művelődéstörténeti ismeretköreiből 25 kreditet szereznek. Ezen ismeretek a felsőoktatási intézmény tantervében meghatározottak szerint a mesterképzési tanulmányokkal párhuzamosan is teljesíthetők."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!