Elte arab szak?
Valaki aki oda jár írna pár sort errõl a szakról?
Kiknek érdemes oda jelentkezni?
Köszönöm!
Nem járok oda, de asszem a második kérdésre tudom a választ.
Azoknak akiket érdekel az arab kultúra.
Én kemény 2 hónapig voltam ott, de van olyan ismerősöm aki ott is végzett. Nem volt rossz, de ha újra jelentkeznék valószínű a Pázmányt jelölném be (bár arról semmi személyes infom nincs.
Lényeg: A nyelvre nem fektetnek túl nagy hangsúlyt, már az első nap elmondták, írni-olvasni tanítanak (azt sem viszik túlzásba), beszélni nemigazán. Emellet, bár lehet ez hülyén fog hangzani, az egyik legtöbb bajom egy tanárral volt. Mind a három évben ott van, és szemeszterenként több tárgyad is lesz vele. Borzalmas! Magas követelmény mellett szarul tanít, és minden óráján egy hajszál választotta el attól, hogy bealudjon! Nem hangsúluozott és a legérdekesebb dolgokat is olyan unalommal adta elő, hogy kész szenvedés volt hallgatni... :/
A végzett ismerősöm szerint lehetetlen vele elhelyezkedni... Ha nagyon érdekel, akkor szerintem azért próbáld meg (én ezek ellenére is belevágnék újra, csak sajna nem lehet...). Amiért viszont inkább a Pázmany: 30 diák helyett csak 5-6 van egy csoportban, és ez egy ilyen nehéz szaknál nagyon fontos! És a tantárgyakat elnézve jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a nyelvre, ami a szakon az egyik legfontosabb.
Ha érdekel még valami, kérdezz bátran :)
Büfészak??
Istenem, milyen suttyó, beszűkült felfogás...
Arab, kínai, orosz fontos gazdasági nyelvek.
Barátnőm arab szakot végzett és tolmács egy könyvelési irodában havi 600 000 nettó fizetésért.
Bármilyen szellemi szférában értékelni fogják, kedves kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!