Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek is igazsagtalan,...

Szerintetek is igazsagtalan, hogy a tesi miatt nem lehetek kituno?

Figyelt kérdés

Tesibol 3-as vagyok, az osszes tobbi tantargybol pedig kemeny munkaval otost tudtam produkalni egy kemeny gimnaziumban. Az evben kapott negyes erdemjegyeim szamat egy kezemen meg birnam szamolni...

Igy csak 4,77. Valoszinuleg ev vegen sem tudok jobb eredmenyt produkalni tesibol. A tanar sajnos pofara adja a jobb jegyeket ev vegen.

2014. jan. 14. 15:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Eleve nem értettem soha, hogy miért kell a tesit osztályozni, hisz az a lényeg, hogy mozogjon a gyerek.
2014. jan. 14. 15:55
 2/14 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is így volt, 4,8ra álltam, és csak a tesi miatt nem lettem kitűnő. De nyugi, egyetemen nem azt fogják nézni hogy tesiből hányas lettél, hanem azt a két tantárgyat, ami szükséges az általad bejelölt szakhoz.

Ez van, ezt kell szeretni. Sajnos :))

2014. jan. 14. 15:56
 3/14 anonim ***** válasza:
35%

nem, nem igazságtalan

valaki nem tud rajzolni, valaki nem érti a matekot, a többi tárgyból viszont jól teljesít

mindenki panaszkodhatna, hogy "jajj, hát én nem értem a kémiát, de attól miért nem lehetek kitűnő, ha a többiből ötös vagyok?"

én tartom azt rohadt igazságtalannak, mikor gimiben csak azért adtak valakinek rajzból ötöst, hogy kitűnő legyen.. én is keményen tanultam mindenből, de tesiből és pl rajzból is odatettem magam, igaz jó a kézügyességem és sportos alkat vagyok, de én legalább megérdemeltem a kitűnőt

a matekot, kémiát, fizikát érteni kell, a magyarhoz pl fogalmazás megírásához kell egy bizonyos készség, rajzhoz szintén, tesihez kell az alkat, és alapvetően a tanuláshoz sem elég a s*gg

kell agy is hozzá, ami felfogja, vagy életkörülmények stb

mindenki mondhatna dolgokat, hogy miért nem ötös ebből vagy abból..

az élet nem igazságos, fogadd el

2014. jan. 14. 16:12
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Az, hogy nem értesz valamit, és az, hogy fizikailag képtelen vagy valamire, nem ugyanaz.
2014. jan. 14. 16:15
 5/14 anonim ***** válasza:
14%

Gyakorlással bárki meg tud tanulni kézen járni. de ha nem teszi oda magát, akkor nem fog tudni.

Tesiből a legkönnyebb 5ös-t szerezni, csak egy kis szorgalom kell hozzá.

2014. jan. 14. 17:12
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
De ha valaki tegyük fel, hogy ducibb, mint az átlag, akkor a testi adottságai nem feltétlen teszik lehetővé, hogy kézenálljon, gyakorlás ide-gyakorlás oda.
2014. jan. 14. 18:26
 7/14 anonim ***** válasza:
6%

persze, és a matek meg a magyar sem ugyanaz..

mindig is utáltam ezt a hisztit a kitűnő bizonyítványért

ha nem érdemled meg, akkor nem érdemled meg, ha nem tudsz rajzolni, akkor nem érdemelsz ötöst, ha nem tudsz kötelet mászni, szintén nem, és hanem tudsz deriválni, akkor sem

ez van, ezért gimnázium, nem pedig egyetem, gimiben még nem választhatsz, hogy pl csak humán dolgokat akarsz tanulni

pl valaki lefutja azt osztályodból a 2000 méter 7 perc alatt, ötöst kap, te lefutod 14 perc alatt, és neked is ötöst, szerinted ez igazságos lenne? nem

ahogy az sem, ha te megírod a matek tz-t 95 %-ra és ötöst kapsz, egy másik gyerek megírja 40 %-ra és ötöst adnak neki, de arra hivatkozik, hogy nem érti, bármennyit is tanul

te meg arra hivatkozol, hogy hájas vagy, vagy fáj a bokád, vagy nem bírja a tüdőd

mondom, ez van

2014. jan. 14. 20:41
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Tesi tanárok! Tesi tanárok mindenhol... XDXD
2014. jan. 14. 22:27
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
#7 egy kicsit nagy a pofád,nem gondolod?Szerintem igazságtalan a kézség tantárgyak osztályzása,mert míg matekból meg lehet érteni,és ha figyelsz,akkor meg is tudod érteni,de tesiből hogy csinálod azt meg,hogy felállsz a kezedre?Vagy rajzból hogy fogsz tudni rajzolni,hogyha az sohasem ment?Ezt mondom én,aki tesiből rossz,rajzból pedig 5-ös vagyok,de most nem az a lényeg.Persze mindent lehet fejleszteni,csak kedves 7-es válaszoló az a baj,hogy a suliba elvárják az úgymond "Kész" állapotot,amikor már osztályozzák a gyakorlatot,és nem tanítják meg,aki akarja tanulja meg otthon,de otthon ki fog segíteni,hol vannak az olyan felszerelések?A rajzzal is így van,hogy nem az alapoktól kezdik,hanem belevágnak a közepébe.Az ilyen tantárgyakat nem lehet osztályozni igazságosan,míg a matek/magyarra lehet tanulni,és kedves 7-es válaszoló attól még te jó vagy tesiből ne legyen olyan nagy szád :* 13/L
2014. jún. 6. 11:53
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

13 éveske... én nem csak tesiből voltam jó kisanyám, hanem mindenből

ha te hájas vagy, és nem tudsz kézen állni, akkor nem érdemelsz ötöst, nem gondolod?

ugyanúgy, mintha valaki hülye, mint a s*gg irodalomból, és nem képes szövegeket felfogni, akkor ő sem érdemel ötöst

a tesit, éneket meg a rajzot különben sem nézik sehol sem, sem gimi felvételinél, sem egyetemi felvételinél, hacsak nem konkrétan az a felvételi tárgyad, szóval nem tudom, mit sír a szátok, hogy nem vagyok kitűnők..

2014. jún. 6. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!