A BGF Turizmus- vendéglátás szakán, milyen órák vannak?
Na hali, jó, hogy bekukkantottam ide.
Idén államvizsgázom, idegenforgalom- szálloda szakirányon, bgf-en.
Első év végén választasz szakirányt, vagy vendéglátó szálloda vagy idegenforgalom-szálloda szakirányt.
A vendéglátósok sokat főznek, sok gyakorlatuk van év közben, laborban dolgoznak stb.
A turizmusosok inkább a szállodára, meg az utazásszervezésre koncentrálnak, virtuális szállodát hoznak létre, utazásszervezést, rendezvényszervezést tanulnak, de ezen órák közül sokat a vendéglátósok is megcsinálnak, esetleg más feltételekkel. A vendéglátós szakirány sokkal gyakorlatiasabb, de a turizmuson is lesz gyakorlatod, ugyanis egy félév kötelező szakmai gyakorlat, van, vagyis mindkét szakon 960 órát dolgoznod kell ( a vendéglátósok ezt étteremben is megtehetik, a turizmusokat inkább szállodába várják, de utazási irodában, rendezvényszervezőnél si el lehet helyezkedni.)
A két szakirányhoz segítséget ad az első évben tapasztalt tanüzemi gyakorlat, ahol egy hétig egy szálloda éttermében fogtok dolgozni, illetve a több témába vágó tantárgy.
Nem megijedni, mert első évben sok lesz a pénzügy meg a matek, de nem nehéz, és nem jó dolog megbukni, mert sok csúszást össze lehet szedni.
Elhelyezkedni? Szerintem viszonylag könnyen. Nagyon sok embert visszavár a gyakorlati helyük, ráadásul egy igazolt fél éves munkatapasztalatod is lesz, és általában szívesen fogadják a bgf-ről érkezőket.
ezt nézted már?
szerintem amúgy nehéz vele elhelyezkedni
csak akkor van értelme ha tényleg valóban tudsz idegen nyelveket
ha nem, inkább válassz mást, mert öt év múlva szomorú leszel, persze ki tudja.
nem nehéz képzés
Szia!
Én most vagyok itt elsőéves. Ha van még bármi kérdésed, írj priviben, szívesen válaszolok, ha tudok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!