Érettségi törvény 2014! Van még erre lehetőségem?
Az iránt szeretnék érdeklődni hogy az idei érettségi időszakra is igaz-e még az alábbi dolog:
Eddig az első szakma megszerzésekor(főleg ha az iskolarendszerű okj képzés) lehetőségük volt a diákoknak(ugyan úgy mint középiskolásként) "díjmentesen" érettségizni legalább azokból a tantárgyakból amelyekből még nem rendelkeznek érettségivel vagy(bár ebben nem vagyok biztos) talán azokból is amikből már rendelkeznek középszintű érettségivel de szintemelő érettségire jelentkeznek. (tehát pl Történelem középszintű érettségi majd szintemelő emelet Történelem érettségi)
A kérdésem tehát az lenne van-e lehetőségem ezután a "díjmentes" emelt érettségire Történelemből az első szakmám képzési ideje alatt ami iskolarendszerű okj képzésben folyik ? ( 54-es emelt szintű ápolói képzésen vagyok)
Az emelt történelem érettségire azért lenne szükségem hogy ezzel az érettségivel növekedjenek a többletpontjaim száma amivel jelentkezni szeretnék egyetemi mentőtiszt képzésre.
Mivel sajnos érdemi választ nem találtam az interneten ezzel kapcsolatban ezért fordultam önökhöz a kérdéssel kapcsolatban.
Ha rosszul informálódtam volna bármiben is kérem javítsatok ki.
Mentőtisztire a történelem nem felvételi tárgy, így aztán a fejedre is állhatsz, írhatsz 100%-os emeltet is, többletpontod nem fog nőni. Az egyetlen, amit elérhetsz vele, az a tanulmányi pontjaid növelése, ott is csak az érettségi átlagodat tudod vele kicsit fentebb húzni.
Inkább válassz más tárgyat.
A vizsgadíjjal kapcsolatban nem akarok hülyeséget mondani, régen biztosan a tanulói jogviszonnyal volt összefüggésben, viszont az OH zsír új honlapján azt írják, hogyha van érettségi bizonyítványod, minden esetben fizetned kell. Vagy megvárnám itt az egyik 80%-os válaszoló arányát (az ilyenekre ugrani szokott :D, azt hiszem iskolatitkár, az ilyesmivel képben van), vagy elmennék a területileg illetékes kormányhivatal oktatási főosztályára, aztán ott kérdezném meg.
Ha már van érettségi bizonyítványod, akkor minden további érettségiért fizetni kell, a tanulói jogviszonytól függetlenül.
Az ingyenes érettséginek két feltétele van: tanulói jogviszony ÉS a rendes érettségiig.
És nem vagyok iskolatitkár, ez csak reptoid mániája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!