Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha valaki reggeltől estig...

Ha valaki reggeltől estig Matematikát tanul rá fog állni az agya?

Figyelt kérdés

2014. jan. 9. 14:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Matematikát nem lehet reggeltől estig tanulni folyamatosan, mert elfáradsz, nem tudsz majd gondolkozni, pedig az kell hozzá.

Amúgy nekem heti 8 matematikaórám volt a gimnáziumban (tagozat miatt), plusz a szakkör, és igen, eléggé ráállt. Éjjel-nappal matematika volt a fejemben. De ezért is jártam oda :)

2014. jan. 9. 14:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszem hogy nekem is sikerüljön... :)
2014. jan. 9. 15:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Tényleg nincs értelme órákon át tanulni, mert elfárad az agyad és összezavarodsz.

Én elég gyenge matekos vagyok, ezért mindig úgy készülök a matekvizsgákra (közgazdasági szak), hogy igenis veszem a fáradtságot, és folyamatosan tanulom, nem hagyom a végére. Évközben mondjuk heti 1-2 alkalommal, vizsgaidőszakban már napi szinten, reggel meg délután 1-1 órát.

2014. jan. 9. 18:34
 4/7 Tom Benko ***** válasza:
Ne csak tanuld, gyakorold is! És legyen kéznél mindig valaki, aki ki tud segíteni, ha kérdésed van.
2014. jan. 10. 14:30
 5/7 anonim válasza:

Ha nem vagy alapból "olyan", vagyis matek beállítódású, azaz nem a reáltárgyak mennek jól, nincs hozzá megfelelő logikai képességed, akkor nem fog ráállni az agyad. Egész nap semmi képp ne gyakorolj, mert elfáradsz és belezavarodsz. A matemetika lényege, hogy az összefüggéseket átlássa, megértse az ember. Ehhez egyszerűbb példák megoldásán keresztül vezet az út. Javaslatom, hogy egy jó tanuló osztálytársad, vagy egy jó tanár segítségével készülj. A matek bármely területén mindig egyszerű, alapfeladatok megoldásával kezdd a megértést, és ha már úgy érzed, hogy az adott problémát átlátod, rájöttél a lényegre, rutinszerűen tudsz egyszerűbb feladatokat megoldani, csak aztán válts kissé nehezebb, majd nehezebb feladatok megoldására.

Egyébként, az én egykori matektanárom mindig azt hangoztatta, hogy " a matekra születni kell! ". Ez szerintem elmond és kifejez mindent. Egyik embernek a nyelvekhez, másiknak a történelem tanuláshoz, egyeseknek pedig a matekhoz van eszük.

Én azt gondolom, hogy sok gyakorlással, ha alapból nincs affinitásod és különleges vonzódásod, vagy képességed a matekhoz, azért lehetsz még közepes, esetleg négyes is.

Sok sikert és kitartást, mert azért a matematikának is megvannak a szépségei! :)

2014. jan. 15. 12:24
 6/7 anonim válasza:
A matekot sajna kevés tanulni, érteni kell :D nekem ezzel szoktak nagyobb bajok lenni...
2014. jan. 15. 18:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

attól is függ hogy hogyan tanulod

ha csak az elméletet magolod azzal nem fogsz elérni semmit viszont ha csak megoldott példákon keresztül próbálod megérteni akkor mégannyit sem érsz el

a példák amelyeket egyedül oldasz meg sokkal többet érnek mint amiket elmondanak elmagyaráznak

ez azért van mert a matekot elsősorban nem azért tanítják hogy tudjál számolni, hanem hogy kialakuljon az emberben egy alapvető logikus látásmód ami minden máshoz nélkülözhetetlen

nyugodtan tanuld éjjel nappal legfeljebb összezavarodsz és piszkosul álmos leszel

2014. jan. 19. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!