Az alábbi Budapest-i Gimnáziumokról vélemény?
1.Madách Imre Gimnázium
2.József Attila Gimnázium
3.Arany János Gimnázium
Minden érdekelne. A közösség,tanárok,tanulás,továbbtanulási lehetőségek,a felvételi ... és még bármi más. A Madách Imre Gimnázium vonz a legjobban,mert arról hallottam a legtöbb jót.. Bár a többiről alig hallottam,olvastam valamit. Ezért érdeklődöm. Válaszotokért előre is köszönet! :) 16/L
Szia!
Ha a X. kerületi Zrínyire gondolsz, véleménem szerint erősen felejtős. Unokahúgom 3 éve a kitűnő bizonyítványával és 84 pontos központijával a 86. helyre lett sorolva az előzetes listán, lányom két éve 4,8 átlaggal, 79 pontos központival pedig a 180. helyre. Nekem speciel kinézetre sem tetszett az a panelszörny.
Mindkét - fent említett - lány a Madách tanulója, ötéves angol tagozaton. A legteljesebb mértékben meg vagyok elégedve úgy a tanárokkal, mint a tanítás színvonaláva.
#2-es: az nem annak tudhato be, hogy a Zrinyi olyan eros suli lenne. Egesz egyszeruen nem veszik figyelembe a felvetelit, csak az altalanos iskolas osztalyzatokat:
3. Felvételi eljárás:
3.1.
A Zrínyi Miklós Gimnázium Felvételi vizsgá
t nem tart, a tanulók az általános iskolai
tanulmányi eredmények alapján kerülhetnek be az
intézménybe.
(...)
Kedves 5-dik válaszoló!
Ezt nem tudtam, mármint, hogy nem számítják bele a felvételi eredményét.
Unokahúgom egyébként nyolc éven át kitűnő volt, ezt a középiskola harmadik évében is változatlanul tartja. Lányom hatodik év végéig volt kitűnő, onnantól két négyese volt minden félévben/év végén.
Én inkább azt láttam, hogy az iskola körzetébe tartozó gyerekeket veszik előre a rangsorban és a velük nem tudják feltölteni a létszámot, akkor jöhetnek szóba más kerületben lakó gyerekek.
A Zrínyit nem ismerem, a másik háromról 90%-ig csak jókat hallottam.
Az Arany a leggyengébb a fent említettek közül, de álítólag nagyon jó ott a közösség.
A József Attilába többszörös túljelentkezés van, és jó helyen fekszik.
A Madáchba inkább a "művészlelkek" valók, egyik ismerősöm oda ment és megvan elégedve vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!