DLSB iskoláról vélemények?
kitűnő tanuló vagyok, a hozott pontom maximális lesz
A felvételire ezerrel készülök már 2 hónapja, de hogy őszinte legyek a matek nem megy valami jól... heti 2 matekom van + otthon is mindennap csinálom
A magyar úgy érzem, hogy jó lesz.
Valaki meg tudná mondani, hogy mennyi a minimum ponthatár? Kb.
Most az iskola érdekel, vagy az, hogy felvesznek e?
Egyébként a DLSB akkor jó, ha humán irányba szeretnél továbbmenni, vagy ha közgáz irányba.
Ha matek, fizika, mérnöki, akkor Lovassy jobb, ha biológia/orvosi irányba, akkor meg a Vetési.
A DLSB nagy problémája az, hogy orrba szájba vannak nyomatva a humán tárgyak, ami a nyelv esetében nem baj, de a heti hat történelmet én egy kicsit túlzásnak tartottam, pláne, hogy a fele civilizáció néven futott, és úgy alapjában véve egy reál érdeklődésű embernek nem sokat adott.
Ha ott végzel, az angollal nem lesz bajod, a felsőfok garantált, a második nyelvből is sokaknak lesz akár közép, akár felsőfok.
Az iskola légköre egyébként meglehetősen liberális, de még tolerálható. Érdemes kollégistának lenni, mert az igazi élet a koliban folyik.
Én öt éve végeztem ott, azóta persze sok minden változhatott.
Én most vagyok nulladikos ott és egyszerűen imádom. Az angol oktatása szerintem szuper, nagyon hamar sok mindent meg lehet tanulni. 4 hónapot már lehúztam ott, és semmi pénzért nem mennék el másik suliba. A koleszos élet pedig király. :)
Én 128. helyről bekerültem, úgy 90 ponttal, szóval ha legalább 100 pontot szerzel a 125-ből, és elsőnek jelölöd az iskolát, szinte biztosan bekerülsz. Amúgy elég durvának tűnhet, de kb. fél pontokon szokott múlni egy hely, szóval adj bele mindent tényleg. :) Én mit össze nem izgultam.... 91 pontosok előttem voltak vagy 20-an. Szóval a lényeg tényleg az, hogy legyen minél több pontod, és első helyen jelöld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!