Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » DLSB iskoláról vélemények?

DLSB iskoláról vélemények?

Figyelt kérdés

kitűnő tanuló vagyok, a hozott pontom maximális lesz

A felvételire ezerrel készülök már 2 hónapja, de hogy őszinte legyek a matek nem megy valami jól... heti 2 matekom van + otthon is mindennap csinálom

A magyar úgy érzem, hogy jó lesz.

Valaki meg tudná mondani, hogy mennyi a minimum ponthatár? Kb.

2014. jan. 2. 22:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Most az iskola érdekel, vagy az, hogy felvesznek e?

Egyébként a DLSB akkor jó, ha humán irányba szeretnél továbbmenni, vagy ha közgáz irányba.

Ha matek, fizika, mérnöki, akkor Lovassy jobb, ha biológia/orvosi irányba, akkor meg a Vetési.

A DLSB nagy problémája az, hogy orrba szájba vannak nyomatva a humán tárgyak, ami a nyelv esetében nem baj, de a heti hat történelmet én egy kicsit túlzásnak tartottam, pláne, hogy a fele civilizáció néven futott, és úgy alapjában véve egy reál érdeklődésű embernek nem sokat adott.

Ha ott végzel, az angollal nem lesz bajod, a felsőfok garantált, a második nyelvből is sokaknak lesz akár közép, akár felsőfok.

Az iskola légköre egyébként meglehetősen liberális, de még tolerálható. Érdemes kollégistának lenni, mert az igazi élet a koliban folyik.

Én öt éve végeztem ott, azóta persze sok minden változhatott.

2014. jan. 2. 23:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Én most vagyok nulladikos ott és egyszerűen imádom. Az angol oktatása szerintem szuper, nagyon hamar sok mindent meg lehet tanulni. 4 hónapot már lehúztam ott, és semmi pénzért nem mennék el másik suliba. A koleszos élet pedig király. :)

Én 128. helyről bekerültem, úgy 90 ponttal, szóval ha legalább 100 pontot szerzel a 125-ből, és elsőnek jelölöd az iskolát, szinte biztosan bekerülsz. Amúgy elég durvának tűnhet, de kb. fél pontokon szokott múlni egy hely, szóval adj bele mindent tényleg. :) Én mit össze nem izgultam.... 91 pontosok előttem voltak vagy 20-an. Szóval a lényeg tényleg az, hogy legyen minél több pontod, és első helyen jelöld meg.

2014. jan. 11. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!