Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem kapok állást már...

Miért nem kapok állást már egy éve sehol sem? (DE Építőmérnök)

Figyelt kérdés

Egy éve már keresek munkát, de semmi. Ahova eddig elmentem cégekhez vagy állami szervezetekhez még csak vissza se szóltak soha. Voltam összesen 22 helyen. Sehonnan semmi.

Építőmérnök-Településmérnök vagyok egyébként.

2014. jan. 2. 18:31
1 2
 11/19 anonim válasza:
Akik most végeztek ismerőseim, nagyon sokan el tudtak helyezkedni önkormányzatoknál, vagy kisebb cégeknél. Sajnos nekem kevés még a tapasztalatom a munkaerő piacon, de ne add fel!
2014. jan. 13. 10:59
 12/19 A kérdező kommentje:
Feladni nem fogom mert nem szándékozom éhenhalni diplomásként.
2014. jan. 13. 11:18
 13/19 anonim ***** válasza:

"Feladni nem fogom mert nem szándékozom éhenhalni diplomásként."

Ennek a mondatnak semmi értelme. Pont azért szokták feladni a szakmájukat az emberek, hogy ne haljanak éhen. Ha otthon maradsz munka nélkül 1-2 évig, annál bizony csábítóbb akár egy McDonalds is, ahol havi 120 nettót megkeresnél. Viszont akkor nem igazán fogsz többet a saját szakmádban dolgozni.

2014. jan. 13. 12:02
 14/19 A kérdező kommentje:
Kösz a bíztatást.
2014. jan. 13. 12:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Mekiben 120 nettót keresnek? :o azigen
2014. jan. 13. 14:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, de ebben szerepet játszik a váltott műszak. Ugye 24 órában működik a legtöbb, délutánra pedig 15% pótlék illeti meg a munkavállalót, éjjel meg 30% pótlék, a munka törvénykönyve szerint.
2014. jan. 13. 14:49
 17/19 anonim válasza:
13-nak teljesen igaza van :D
2014. jan. 13. 23:02
 18/19 anonim válasza:

Nagy a verseny szinte mindenhol. Főleg 2008 óta. Egy-egy álláshirdetésre 100-200 jelentkező is akadhat. Multiknál 300 vagy annál is több.

Annak idején -a gazdasági világválság kezdetén- 1 év álláskeresés után én is már kezdtem feladni. Pontosabban fel is adtam. Elmentem külföldre gyermekfelügyelni, mellette autodidakta módon tanultam más szakmát, plusz az angolt. De váratlanul, fél év kint tartózkodásom után felkeresett egy cég (nekik még sokkal régebben, csak úgy elküldtem az önéletrajzomat, anno először vissza is utasítottak),alkalomadtán hazamentem és megkaptam az állást. Így el tudtam helyezkedni a diplomámmal megegyező pozícióban záróvizsga után 1,5 évvel. Szóval csak kitartás!

Szerintem te is foglald el magad valamivel, mellette folytasd a jelentkezést. Továbbra is küldd el az önéletrajzodat és motivációs leveledet azokhoz a cégekhez is, akik nem hirdetnek állást. Sokan csak előveszik a saját adatbázisukat, és először ott keresnek embereket.

A netes állásportálok mellett fejvadász/HR-es cégekhez is jelentkezz. 3 havonta frissítsd a dátumot az önéletrajzodon és újra küldd el vagy töltsd fel a netre. Menj el állásbörzékre, szakmai kiállításokra. Kérdezd évfolyamtársaidat, hogy nem-e tudnának segíteni neked.

Ahol gyakorlaton voltál, megkérdezted őket, hogy nem-e alkalmaznának?

Persze pontos válaszhoz és segítségnyújtáshoz több infó kéne. Az is fontos, hogy milyen személyiség vagy; voltál-e külföldi ösztöndíjas; aktívan részt vettél-e egy egyetemi öntevékeny körben, stb. Ezek mind megnövelik az esélyeidet.

2014. jan. 23. 23:25
 19/19 anonim ***** válasza:

Végzős építőmérnökként én sem látom túl fényesen a jövőt, de szerencsére annyira borúsan sem. Egy tervező mérnökként dolgozó tanárom is azt mondta, hogy igazából mérnökként csak az első 10 évet kell túlélni valahogy (ez a szívás), utána már lesz kellő tapasztalata az embernek és egyik cégtől fogják a másikhoz csalni, ha megbecsült és jó munkaerő az illető.

Én vízépítő vagyok, nálunk nagyjából mindenkinek megvan a helye, mire lediplomázik, nekem is lett volna lehetőségem már elhelyezkedni, ha nem akarnék továbbtanulni, pedig csak idén nyáron diplomázok. Én úgy érzem, hogy ránk szükség van, a jó szakemberekre pedig méginkább. Ha az ember kitűnik, jó tanuló, akkor pedig a tanárok is bátran beajánlják bárhova. A legjobb végzősöket gyakorlatilag levadásszák.

Tehát én úgy gondolom, hogy ha te mindent megtettél és nem megy, akkor képezd tovább magad, csinálj meg egy szakmérnökit, vagy bármilyen életképes képzést.

Másod sorban személyesen bombázz a szakterületednek megfelelő cégeket az önéletrajzoddal.

Érdeklődj volt évfolyamtársak és tanárok körében, hogy nincs-e tudomásuk valamilyen lehetőségről.

2014. febr. 15. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!