Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Passzív félév, diákhitel?

Passzív félév, diákhitel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Első éves vagyok az egyetemen és fel kellett vennem az első félévre diákhitelt, nem az iskolára, hanem magáncélra.

Az lenne a kérdésem, hogy ha a második félévet passzivizáltatom, akkor nem kell elkezdeni fizetni a diákhitel törlesztést, ugye?

(Nem kérek sértő válaszokat, nem viccnek fogom fel a tanulást, máshová szeretnék menni, amihez kell egy új emelt érettségi és ez az iskola ahová most járok nem egészen olyan,amilyennek be volt harangozva és a sok tölteléktárgy most csak hátráltat abban, ami igazán fontos. Kiiratkozni pedig nem tudok, mert alkalmi diákmunkákból nem bírok törleszteni : / )

Köszönöm a válaszokat, előre is.

2013. nov. 21. 00:38
 1/6 anonim válasza:
Nálam úgy volt diákhitel 1-el, hogy államilag támogatottként felvettem a maximális 200 ezret/szemeszter..4 aktív félév után passzívon is voltam. A törlesztés a tanulmány befejezésétől kezdődik, tehát passzív félév esetén nem...de akkor a hitelt se igényelhettem....plusz a 10 államilag támogatott félévedből elhasználsz egyet.
2013. nov. 21. 01:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Előző, hogy érted hogy a 10 államilag támogatott félévedből is elhasznál 1-et? Nem utalják a passzív alatt a diákhitelt és tantárgyakat sem végez ilyenkor az illető, csak továbbra is beiratkozott státuszú, ezért milyen államilag támogatott félév menne el és miért? Engem is érint a passzív félév csak azért kérdezem, és érdekelne nagyon, hogy hogy értetted.
2013. nov. 21. 09:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Második, szerintem a passzív félévet is úgy számolják, mintha járnál. Mármint az állam. Mondjuk nem sikerült még átnéznem, hogy pontosan mi hogy van. ://

2013. nov. 28. 16:13
 4/6 A kérdező kommentje:

És bocsi, de én eddig úgy tudtam, hogy 12 államilag támogatott félév van. Hogy pl az orvos és a jogi egyetemet is el lehessen végezni. Mert a jogi 10, az orvosi pedig 12 félév.

Vagy most ezt megváltoztatták?

2013. nov. 28. 16:14
 5/6 anonim ***** válasza:
de ha diákhiteled van akkor az állam nem számolhat semmit, hiszen önköltséges!
2013. nov. 28. 16:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, beleírtam, hogy más gondok miatt kellett felvennem a hitelből (nem az egészet). Nem önköltségesre járok és szerintem még sokan veszik fel lakhatásra vagy egyéb dolgokra. Két különböző diákhitel van.
2013. dec. 5. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!