Hogy működnek a kollégiumok? Hogy lehet bejutni?
Ha felvesznek egyetemre, akkor azonnal küldik a levelet mi a teendő, ha az egyetem saját kollégiumaiba szeretnél bejutni. Emellett - talán leginkább a neten tájékozódva, pl. az egyetemi fórumokon lehet nézelődni hol laknak, mit ajánlanak mások, "gyűjtő" kollégiumok ahol több egyetemről laknak és nem csak hivatalos egyetemi jelentkezési úton lehet bejutni, egyházi kollégiumok.
Költségtérítésesként is be lehet jutni egyetemi koliba, csak valószínűleg kevesebb pontot kapsz a tanulmányi résznél, de ha a családi rész sok pontot ad, bejuthatsz. Ha nem vennének fel, év közben is lehet várólistára jelentkezni, de pl. egyházi kolikban - vagy világvégi helyeken általában vannak üres helyek, pl. barátnőm tökjó helyen lakott egyházi koliban egy 2 ágyas szobában nem túl sokkal többért, mint amennyit én fizettem a trágya egyetemi kolis szobáért. Nyilván ott több szabály van, éjjel zárnak, nem tarthatsz partykat a szobádban, esetleges közös ima is van, bár szerintem ezt ott senki nem tartotta be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!