Vegyész szeretnék lenni, melyik hazai egyetemet ajánlanátok?
Elsősorban személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy hol milyen a képzés minősége ( tanárok felkészültsége, laboratóriumok felszereltsége, tananyagok komplexitása, stb. ).
Imádom a kémiát, előképzettség, betonfenék is megvan, és főleg a kutatói pálya érdekelne. Mániákus vegyészmérnökök is írhatnak, hátha sikerül valakinek eltántorítania a fehér köpenytől a munkavédelmi sisak irányába. :P
Külföldi karrier tervezése esetén van-e értelme nevesebb intézményekkel szemezni, hogy látjátok? ( A hazai közvélemény alapján bele tudnék szeretni a Pannon Egyetembe, de vajon megéri-e az árát? Igen, önköltséges tanuló leszek. )
Ha valamit kihagytam, kérdezzetek, de inkább csak válaszoljatok, ha lehet, ömlengősen. :D Köszönöm!
Igazság szerint a kémia alapszak az országban 4 helyen jó minőségben indul(ELTE, Szeged, Pécs, Veszprém). Én mégis inkább azt mondanám, hogy az ELTE a legrosszabb ezek közül. Hogy miért? Két oka van ennek:
1) Nem túl gyakorlatias a képzés. A másik három egyetem sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a laborokra, ellenben az ELTE-n az elméleti kémia az erős. Nem azt mondom, hogy annak nincs értelme, de a munkaerőpiacon a labort jobban szokták értékelni (és a hallgatók is szívesebben laboroznak).
2) Az ELTE lényegében egy tömegképzés. A másik három egyetemen a tanárok egy-két hónap alatt név szerint ismerik a legtöbb diákot, és ez rengeteg előnnyel jár. Sokkal könnyebb személyes támogatást kérni, kutatásokba belefolyni például.
Igazság szerint a négy egyetem közül én a veszprémi Pannon Egyetemet ajánlanám leginkább, mivel az ország legtöbb egyetemével ellentétben Veszprémben egyre több a pénz (úgy tudom, most éppen 6 egyetemi épületet újítanak fel teljesen). Az ELTE ezzel szemben szegényedik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!