Szegedi tudományegyetem történelmi szakán szeretnék továbbtanulni, valamilyen véleményetek van róla?
szegedi töri szak? Szerintem esélytelen. Ha magyar egyetemen akarsz töri szakra járni, akkor ELTE, de a többivel még külföldre sem biztos, h kijutsz.
Sok sikert!
Szia!
Pontosan mi szeretnél lenni? Régész, muzeológus, levéltáros, történész vagy tanár?
Én az Eltére járok töri szakra - ha van kérdésed a szakkal kapcsolatban, szívesen segítek.
Mindenesetre a törit csak akkor ajánlom, ha nagyon-nagyon elhivatott és elkötelezett vagy - de még így is sokat számít, hogy melyik szakirány felé szeretnél orientálódni.
Hát figyelj, most már osztatlan tanárképzésbe felvételizel, tehát nem info minorra. Azt kell megnézned, hogy indítanak-e történelem-informatika tanári képzést (mondjuk a felvin).
Történész... én lebeszélnélek róla. 1) nem lehet belőle megélni, 2) kihalásos alapon megy (iszonyat sokan végeznek történészként) 3) tehát nagyon-nagyon-nagyon jónak kell lenned, és baromi sok mázli is kell hozzá
Hogy állsz az idegennyelvekkel? Megy minimum kettő olyan szinten, hogy külföldi szakirodalmat olvass? Hogy kimenj külföldre kutatni?
Ne értsd félre, ezekben a kérdésekben semmi bántó szándék nincsen, csak ha őszintén válaszolsz rá magadnak, talán könnyebben tudsz majd dönteni.
Az Elte-Szeged versenyről meg nem igazán mondok semmit, mert én meg pont azon gondolkodom, hogy a tanári mestert majd Szegeden csinálám...
Én úgy tudom, hogy most már amikor beadod a felvételit, akkor például történelem-magyar tanári szakra jelentkezel, és nem történelem alapszakra, ahonnan majd az egyetem alatt magyar minort választhatsz.
De ennek nézz utána, mert én még osztottban vagyok, így nem vagyok naprakész, és nem akarlak megtéveszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!