Ti várjátok már a jelentkezést? :D
Csak, hogy ne zavarodj bele a névtelenségbe én a az SZTE-s válaszoló vagyok:D
Én informatikát tanulok, a szobatársamnak nehézkesen ment a biosz (bár szerintem azért mert egy kicsit minimalista a srác), van egy másik bioszos ismerősöm, ő 2 félév után átjelentkezett fizikára, mert nem ilyennek képzelte a dolgot. Szóval nem egy könnyű szak, de nem kell megijedni, nem lehetetlen elvégezni mintaterv szerint (ilyen emberre is tudok példát mondani) :)
Én Károlyis vagyok, eredetileg a Mórába jelentkeztem, de nem vettek fel (annak ellenére, hogy nagycsaládos vagyok), közben akinek 50 ponttal kevesebbje volt mint nekem, őt meg felvették, szval nehéz bekerülni és nem is mondanám igazságosnak a rendszert (kolis felvételire külön pontrendszer van, a lakhely távolság csak szubjektív pontot ad ami baromi kevés így egyáltalán nem garantálja, hogy felvesznek, ráadásul a Mórába talán a legnehezebb bekerülni). De utólag egyáltalán nem bánom, hogy a Károlyiba jöttem, sőt. Én is olvastam a véleményeket (hogy nem lehet tanulni/aludni stb a sok buli miatt), félve is mentem oda, de ez egyáltalán nem így van, én vagyok rá a bizonyíték. Tudok aludni, tanulni (előző félévben is elég jó korrigált kreditindexet hoztam össze), itt igazából az a lényeg, hogy tudsz-e nemet mondani a bulira, amikor tanulnod kell, tanulni bárhol tudsz csak rajtad múlik (meg van tanulószoba is ahol síri csönd van, vagy a TIK-be a könyvtárba is lehet). Amúgy a Károlyiba a legbiztosabb a bekerülés, 800 fős (ország egyik legnagyobb kolija), elég sok embert vesznek (nem is nagyon tudok olyan embert akit innen elutasítottak a felvételinél).
Amúgy a TTIK/BTK ellentét nem ütközik ki egyáltalán, értelmes felnőtt emberek vannak itt, nem megy a fikázás, mint gyakorikérdéseken. Persze van elvétve 1-2 poén (másik szobatársam BTK-s, szoktuk egymással viccelődni, de ez nem komolyba megy), de így kolin kívül se törődik azzal senki, hogy ki milyen szakon van, az ő döntése volt és kész.
Köszönöm a válaszokat :D
Szóval, ha visszadobnak egy koliból, jelentkezhetsz egy másikba, ha van még hely? Vagy akkor megszívtad és marad az albérlet? Mórát kihagyom szerintem, mert sokan mondták, hogy nehéz bejutni, meg ugye te is mondtad, hogy nehéz bejutni, a másik Újszegedire gondoltam, talán a Hermann? Bulikkal nem lesz baj, nagyon specifikus a buliizlésem, meg tényleg nem bulizni megyek, hanem tanulni, a tudásért, a növényrendszertan örömeiért xD
Nem is értem, TTK miért ennyire népszerűtlen kar itthon. Jó persze, a biosz sem abból áll, hogy bemész a suliba és napi 8 órában nyuszikat simogatsz, de azért szerintem a minimál ponthatárnál biztos népszerűbb... de úgy vettem észre, hogy akit érdekelnek a természettudományok (főleg a biosz és a kémia) inkább orvosnak megy, ami tök jó :D Csak mint hű TTK-s érdeklődő konkrétan a szívem vérzik, mikor látom, hogy nem indult fizika/biológia képzés, mert a kutyát nem érdekli. És még akkor hozzá jön az is, hogy azt hangoztatják, hogy itthon nemigen van lehetőséged elhelyezkedni egy TTK-s végzettséggel. (Hallom is a családtól, hogy miért azt választom, az nem olyan, mint én képzelem, nehéz, nem lehet belőle megélni, menjek másra. Nem megyek. De ha engem, ez érdekel...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!