Nemzetközi igazgatás alapszak mely egyetemeken van? Melyikre lenne érdemes menni?
Legjobb tudomásom szerint jelenleg három egyetemen van ez a szak:
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar
Én a Pázmányon vagyok másodéves. Egyenlet dolog, ami a PPKE ellen szól, hogy fizetős (195 000/félév) és hogy eléggé lecsökkentették a keretszámokat (130>40) a NKE javára. Amiért viszont érdemes a Pázmányra járni, az az, hogy utána rengeteg kreditet beszámítanak, ha jogász képzésre jelentkeznél.
Bár nem vagyok vallásos, de nekem abszolút megtetszett (van egy-két egyházhoz kapcsolódó tárgy, de csak az első évben). Sok olyan jogásszal találkoztam, akik az ELTE-ről jöttek át és nem voltak valami túl jó véleménnyel az ottani képzésről. Az oktatók nagyon képzettek a saját szakterületükön. Idén szeptemberben 352 volt a ponthatár és 45 embert vettek fel. A tárgyak döntő többsége jogi dolgokkal foglalkozik, de van köztük közgazdasági és történelmi vonatkozású is
Véleményem szerint ezzel sokkal jobban jársz, mint a nemzetközi tanulmányokkal, de ugyanakkor szerintem ehhez a diplomához kell egy másik is, hogy komolyabb egzisztenciád legyen a munkaerőpiacon (a jogászt javasolnám, elvégre rengeteg tárgyak beszámítanak, ha az alapszak után jogász képzésre mész). Ha bármi egyéb kérdésed van, írj nyugodtan :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!