ELTE Programtervező informatikus Msc-n tanulók! Hogy zajlik a felvételi? Mennyire nehéz a szak?
Szia!
Én idén kezdtem az MSC-t az ELTE PTI-n, tavaly végeztem a BSC-vel. Bekerülni nevetségesen könnyű volt, szóbeli felvételi van, de olyan dolgokat kérdeztek, amik így záróvizsga utáni héten teljesen triviálisak voltak (rendező algoritmusokról kellett beszélnem, de tényleg csak ilyen nagyon alap dolgokat). Maga a képzés BSC után nagyon nagy csalódás volt. Már a BSC-ből is a gyakorlatias dolgokat hiányoltam, hát MSC-n ebből még kevesebbet kapsz. Alapvetően az órák délután 4 után vannak még nappali tagozaton is, ami úgy hogy dolgozok mellette alapvetően jól jön, de azért, hogy mégse lesz olyan jó van két órám, amit beraktak délelőttre, ergo ha az ember tényleg bejár órákra az egy totál borzalmas időbeosztást ad, arról nem is beszélve, hogy egy 9-ig vannak az órák, akkor meg képzelheted, hogy mennyi marad meg belőle.
Magukról az órákról:
Igazából 1-2 érdekes tárgyat leszámítva a tárgyak nagy részénél azt tapasztalom, hogy az oktatók kb. ugyanazt adják le még egyszer, mint BSC-n, illetve sokan nem értenek megfelelően az adott területhez, egy kérdéssel úgy össze lehet őket zavarni, hogy totál káosz. Illetve vannak olyan tárgyak, amik pedig nagyon erős elméleti alapokra építenek, tényleg nehezek, viszont (jelenleg még) nem látom, hogy ez a szakmai fejlődésemet hogyan fogja segíteni.
Én egyenlőre nagyot csalódtam az MSC-ben, de ez csak személyes vélemény.
Azt, hogy mennyire nehéz majd az első vizsgaidőszak után tudom megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!