BME mérnökinformatikus karról vélemények?
Milyen a színvonala, milyenek a tanárok, a diákok, stb. Minden információt szívesen fogadok.
Egyébként lány vagyok, mennyire néznének rám furcsán a sok fiú között, érne valami hátrány a nemem miatt?
Mérnökinfó SZAK.
A nemed miatt semmiképp nem néznének ki, sőt inkább körülugrálnának a hímneműek, ugyanis nem sok leány jár oda.
Ha elvégzed, nagyon piacképes papírod lesz, úgyhogy ha tényleg komolyan gondolod, vágj bele!
Szia!
Tök mindegy, hogy lány vagy-e, vagy fiú, az a lényeg, hogy mennyire vagy szorgalmas. Sokat kell tanulni, és gyorsan kell megérteni a dolgokat. Érdemes úgy idejönni, hogy az egyetemi mateknak/programozásnak (C/C++ nyelven) legalább az alapjait, mert nehezen fogod bírni, sokan hullanak ki az elején.
Annyit elfelejtettem, hogy tényleg piacképes diplomád lesz, szóval megéri.
A tanárok az elején még kicsit jobban, a későbbi félévekben már nem annyira segítőkészek, a gyakorlatvezetők annál inkább. Fontos, hogy ha az elején vmi nem megy, akkor keress nagyon gyorsan segítséget (közösségi tanulás, korrepetitor, magántanár, stb.)
Arra készülj fel, hogy elég nagy mennyiségű, elég nehéz anyagot kell majd rövid idő alatt feldolgozni és az elvárás is elég magas. Én most kezdtem BME-n villamosmérnökin, de ez ugyanúgy vonatkozik az infóra is.
Fő nehézséget az adja, hogy elkerülsz otthonról, nincs ott anyuci-apuci; a tanárok sem basztatnak, úgy mint a középiskolában, hogy ugyan tanuljál már, meg írd meg szépen a házi feladatot, az első félév után meg már bejárni sem kötelező előadásokra, hanem magadat kell ostorozni. A legtöbb tárgyból nincsen rendszeres számonkérés, és egyáltalán nem könnyű azt mondani ilyenkor egyrészt haveroknak/barátnak/barátnőnek, másrészt saját magadnak, hogy bocsi de inkább tanulok, mikor csak két hét múlva lesz zh; mintsem egy jó buliba elmenni valahova. Akkor viszont már nem csak az az egy zh lesz, hanem lesznek laborok, ahol 100%-os jelenlét kötelező, az elején rendszerint beugrót iratnak, ami ha nem sikerül, nem maradhatsz bent mérni; pótolni csak korlátozott mértékben lehet őket. És akkor még ott van a házi feladat beadási határidő is. A 7 félév pedig nagyon hosszú, és sokszor nem látni a fényt az alagút végén. És nagyon bosszantó tud lenni, hogy más egyetemisták nagyon jól érzik magukat egy buliban, míg te éppen szívsz a számtuddal (az infósok a BSZ-szel). (Mutogatni nem szeretnék egy egyetemre, karra, szakra sem, mert nem ez a téma.)
Ha rákap az ember az ízére, akkor azt nem mondom, hogy sok, de jut egy kis szabadidő is. A karon van rengeteg jó rendezvény, amikre érdemes elmenni, a közösség is jó; főleg ha kolis az ember; úgyhogy a rendben vannak az alapjaid; valóban kellően elhivatott vagy; és nem riadsz vissza a kihívásoktól, akkor neked is tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!