Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez most akkor hogy is van...

Ez most akkor hogy is van jogilag?

Figyelt kérdés
Végzős középiskolás vagyok, viszont tavaly előrehozott érettségit tettem angol nyelvből, összesen 93%-ot értem el. Ehhez szükséges volt az is, hogy még év közben levizsgázzak a tizenkettedikes tananyagból is, ezt is megtettem, szintén ötöst értem el. Ezután angolra már nem kellett bejárnom, tehát ha első vagy utolsó óra volt akkor nem kellett bemennem/maradnom. Ez egészen így is ment eme tanév kezdetéig, amikor is maga az igazgatóhelyettes közölte velem, hogy valami jogszabály-módosítás miatt mégiscsak bent kéne maradnom. Na most van egy olyan nap, amikor az utolsó 3 (!!!HÁROM!!!) órám angol, és én ezeken nem tudok semmit sem csinálni, mert rajtam kívül mindenki középkezdő szinten van, én meg idén emeltezni akarok, de a tanár velem külön nem tud egész órán foglalkozni, csak ad pár lapot amit kitölthetek, de három egész órán át tartó zsibongás közepette én semmit nem tudok haladni ezekkel a papírokkal, egyszerűen a gondolataimat nem hallom. Erre azt mondta az igazgatóhelyettes, hogy írassak a szüleimmel egy felmentésről szóló kérelmet amit még kb. 1 hét amíg vagy megadnak vagy nem. Ezt meg is írattam, át is adtam neki, el is küldte a megfelelő személyhez (állítólag). Na most a gond az, hogy én még azelőtt hogy ez a személy közölte volna velem a jogszabály-módosítás állítólagos tartalmát (mert egyébként erősen kétlem hogy lenne benne ilyen hülyeség) én már "meglógtam" pár ilyen óráról, és ez most a mai napig igazolatlan hiányzás címén van elkönyvelve. Röhejes az egész. Azért is írtam ide, hogy megkérdezzem tőletek: van egyáltalán ilyen törvény ? Vagy csak ennek az "iskolának" a fantazmagóriája ? Esetleg tudtok erre vonatkozó törvényt linkelni ? Vagy valami olyasmit ami ennek az ellenkezőjét bizonyítja ? Esetleg olyasvalamit amit ily sajnálatos mód félreértelmezhettek ?

#bürokrácia #oktatási rendszer teljes bukása és szégyene
2013. szept. 25. 20:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Kérhetted voln aaz igazgatóhelyettestől, hogy mutassa már meg neked azt a tv. helyet, ahol ez le van írva
2013. szept. 25. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:

De most a felmentésről szóló kérvényt be lett adva, nem?

Vagy még nem jött válasz rá?

Lehet, hogy megadják az engedélyt, hogy ne kelljen ott lenned

2013. szept. 25. 22:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Kérvényt beadtam, de még nem kaptam rá választ. Viszont a gáz az, hogy ez visszamenőlegesen nem érvényes. Ha meg a konkrét jogszabályról kérdezném az ürgét, akkor azt "illetlenségnek" vagy tudomisén minek venné, és megsz*patna (mert ez a hely ilyen, gusztustalan egy féregtenyészet).
2013. szept. 25. 22:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Arról beszélhetett az igazgatód hogy iskola idő alatt az ő felelősségük, hogy ha veled valami történik (ezt tényleg jogszabály tartalmazza), szülői kérelemre viszont elengedhetnek téged. Az illetékes pont ő mint igazgató továbbítania nem kell senkinek a kérelmet, úgyhogy simán szülői kérelemre elengedhet téged, de tényleg a szüleidnek kellett kérni.
2013. szept. 26. 00:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha kicsit előbb megírtátok volna azt a kérvényt,

lehet már meglett volna rá a válasz.

Vagy valami "kompromisszumot" kössteke, hogy pl. te a háromból az első órára hajlandó vagy bemenni, de a többire nem

2013. szept. 26. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!