Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Xántus János Gimnázium...

A Xántus János Gimnázium hogyhogy 5 éves? Mármint a többi gimi csak négy éves. Akkor a Xántus miért 5 éves? Miért van az a plusz egy év?

Figyelt kérdés
Mármint le lehet tenni valamilyen nyelvvizsgát, vagy a kresz vizsgát, vagy mégis miért van az a plusz 1 év???

#gimnázium #Xántus János #5 éves gimnázium
2013. szept. 23. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Gondolom a "nyelvi előkészítő" miatt-
2013. szept. 23. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Mivel két tanítási nyelvű, az első évben csak nyelvtanulás van, és év végén szintfelmérő 4 óra írásbeli, másnap szóbeli.A mi csoportunkból mindenki letette az állami középfokú C tipusú nyelvvizsgát. Később lehet járni autóvezetés és informatika külön órákra, külön papírért.

De hívd fel a sulit, mert a jövő tanévtől nagy változások lesznek.

2013. szept. 24. 08:19
 3/6 anonim válasza:
Szia! Én Xántusos vagyok. :) Azért öt éves, mert az első év ez a nyelvi előkészítő. Most épp ebbe az osztályba járok, azaz a 9.D/kny-be, majd jövőre leszek 9.D-s, és így tovább :)) De most egy teljesen más rendszert fognak állítólag bevezetni, azaz csak 4 éves képzés lesz. :)) Ha esetleg van kérdésed akkor írj, szívesen válaszolok. :)
2013. szept. 25. 18:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Kedves Xantusos!

A középfokú nyelvvizsgát az 1.év végén tetted le?

Kezdő angolosként mentél a Xantusba?

Tudni már,hogy milyen változások lesznek jövőre?

2013. okt. 1. 21:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Bár nem az előtted lévő válaszoló vagyok, hanem egy új, de én is Xántusos vagyok.

Én kilencedikes kny-es vagyok a suliban, de leszeretném tenni tavasz közepén a középfokút.

Nem kezdőként jöttem, én a haladó angolos osztályba járok, de amikor menni kell szóbelizni, akkor egy szintfelmérőt is iratnak veled, az alapján rakosgatnak. Aztán első suli nap is írtunk egy szintfelmérőt, akkor pedig az osztályt bontják szét, az én esetemben középhaladó és haladó csoportra.

Jövőre csak egy idegenforgalmi osztály indul, és azt hiszem négy vagy öt gimnáziumi. De erről többet megtudhatsz itt: [link]

Remélem segítettem:)

2013. okt. 26. 19:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Mennyi a tandíj?
2015. ápr. 14. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!