Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az a központi felvételi?

Encsiiii kérdése:

Mi az a központi felvételi?

Figyelt kérdés
Mit várnak el ott? Mik a kérdések? (Felvidélki vagyok)

2013. szept. 12. 17:58
 1/3 anonim ***** válasza:

A középpiskolai?

Ott magyarból és matekból van teszt az ált.iskolai anyagból

2013. szept. 12. 23:07
 2/3 A kérdező kommentje:
De én Matek tagozatra megyek, akkor lesz egy felvételim matekból, és külön még egyszer? Vagy hogy van ez? Nekem még furcsa ez a magyarországi felvételi rendszer
2013. szept. 13. 16:06
 3/3 anonim ***** válasza:

A központi felvételi az alap, amit minden középiskola megkövetel. Ez egy alapszintű általános iskolai matek és magyar anyagból készült dolgozatszerű teszt. Aztán vannak olyan intézmények, többnyire gimnáziumok, amelyek egy magasabb szintű , az úgynevezett tehetséggondozó feladatsor megírását is kérik. Valószínű, ha te matekra szeretnél menni, matekból biztos fognak ilyet kérni. Ezen kívűl lehet hogy matekból szóbelit is tartanak, ha ez egy jobb hírű suli. (Bár ezt nem szabadna, mert a törvény tiltja a szóbeli felvételit.) A szóbeli felvételiről az adott iskolában tudsz érdeklődni, ahova menni szeretnél. Ezen az oldalon tudsz nézni feladatsorokat.

[link]

Ha van még kérdésed, írj nyugodtan privit. Megkérdezhetem, hogy merre szeretnél középsuliba jönni?

2013. szept. 13. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!