Melyik középiskolát ajánljátok? Gimnázium vagy Szakközép?
Sziasztok. Főleg infós Szakközép iskolákat keresek Budapesten. Idén fogok felvételizni, és kicsit elcsúsztam az iskola kereséssel, mivel a szüleimmel elég sokáig vitáztunk, és még mindig vitázunk, hogy a Gimnázium, vagy a SZKI a megfelelő. Én biztos vagyok benne, hogy mit akarok csinálni a jövőben, nem fog változni ilyen szinten az érdeklődési köröm, felnőtt koromban is informatikai körökben akarok mozogni. Amit akarok, azt megcsinálom. Melyik lenne számomra a megfelelőbb iskola -típus?
SZKI közül a
Bláthy Ottót,
Neumatt Jánost,
illetve a Trefort Ágostont néztem..
Mi a véleményetek ezekről? Végig olvastam az összesnek az oldalát, nekem eléggé tetszetősek, de nincs tapasztalatom ilyenben.
Év végén ha minden jól megy lesz egy középfokú német nyelvvizsgám, angolul szeretnék tanulni a jövőben. A jegyeim mondhatni nem rosszak, 7.ig soha nem volt 3asom év végén, most becsúszott kettő év végére egy töriből, egy pedig földrajzból. Félévkor egy jelest- kitűnőt meg akarok célozni. Többi jegyem négyes fölött van, volt.. A következő szempontokkal, ha nem rontom el az írásbelit, van esélyem, hogy bekerülök a választott iskolámba?
Tudom kicsit hosszú lett, de nem akartam a szokásos sablon kérdést feltenni, amikor semmit nem lehet tudni az illetőről, mégis választ vár. Előre is köszönöm.
Elnézést kérek, elírtam.
Neumann János*
Szia! Nem vagyok teljesen ráállva a közép iskolára, gimnáziumra is nyitott vagyok, de onnan nem találtam olyat, ami tetszene. Szent Lászlóban voltam tavaly, 7.es előkészítőre, el is ment tőle a kedvem, a tanár egy idióta volt, érthetetlenül magyarázott, bunkózott. Lehet rossz tanárt fogtam ki, én nem mondom, hogy rossz iskola, de nekem így rossz volt az első benyomás...
Szüleim a DNG-be akarnak küldeni emelt németre, de őszintén nekem undorom van a német nyelvtől. Szerintem hihetetlen csúnya nyelv, bár jó vagyok belőle, meg tudom hogy a nyelvvizsga se árt..
Esetleg milyen Gimnáziumot ajánlanátok akkor Budapesten? Szeretek tanulni, elég jó memóriám van ha megerőltetem magam és odafigyelek.
Sokan ajánlottak erős szakközépet, gimnázium ellenében, és rengeteg ismerősöm ajánlotta a saját iskoláját, hogy milyen jó, és ő mennyire elégedett vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!