Az ELTE földtudományi karra szeretnék jelentkezni, megkapom a +50 pontot ha emeltezek föciből? Szerintetek baj ha matekból nem vagyok olyan jó?
Figyelt kérdés
Légyszi írjatok tapasztalatokat akik odajárnak!2013. szept. 5. 16:30
1/10 anonim válasza:
elég baj, mert az első év az matek és fizika, de inkább fizika. erős szórótárgy, és ha matekból nem vagy jó, akkor gondolom fizikából sem vagy emelt szinten.
2/10 anonim válasza:
A matek sztem egyáltalán nem szóró tárgy, a fizika viszont tènyleg nagyon durva. Emelt matekos szinten magyaráznak, derivàlàsos, integràlásos levezetès, vektoriális szorzatok. Ès az oktatót nem igazán èrdekli, hogy tudod-e vagy nem.
3/10 anonim válasza:
De ha túlèled a fizikát, amin eszmèletlen magas a bukási arány, akkor mehetsz inkább kèmiás szakirányra.
4/10 A kérdező kommentje:
Ahha, tehát ha jól értem akkor a földrajznak szinte semmi köze hozzá és inkább a matek, fizikát nyomatják... :D szuper.. Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 5. 10:21
5/10 anonim válasza:
földrajzból egyedül a természetföldrajz egyes részei kellenek, inkább kémia+fiz érettségit faktot nyomj!
6/10 anonim válasza:
a földrajz tárgy 25%-a az, ami hasznodraválhat, de valójában az sem nagyon, mert 15x bővebben fogod itt tanulni. tehát ha földrajzra koncentrálsz a matek, fizika helyett, sokkal többet veszítesz, mint nyesz. kémia sem árt.
7/10 A kérdező kommentje:
Egyébként törit is lehet duplázni a pontszámításnál? Eléggé rossz helyzetbe vagyok.. Törifaktos voltam és föciből fogok érettségizni természettudományos tárgyként.. A matek is csak akkor megy ha gyakorlom amúgy nem érteném meg. A fizika ment anno de már nem tanulom 1 éve. Viszont mindenképpen oda akarok jelentkezni.. Mindegy hogy jutok be csak sikerüljön... Szerintetek mit csináljak? Utolsó éves vagyok...
2013. nov. 3. 20:15
8/10 anonim válasza:
törit nem lehet duplázni. matekot, fizikát, informatikát, földrajzot, meg kémiát lehet. talán még bioszt is, de ebben nem vagyok biztos, pedig én is ide járok :)
9/10 anonim válasza:
"Mindegy hogy jutok be csak sikerüljön"
na ezzel a hozzáállással nehéz lesz elvégezni. persze ha az a célod h legyen +3 évig diákod szüleidnek meg családi,akkor más a helyzet...
10/10 anonim válasza:
ja, aztán majd pisloghatsz a kritériumoknál, kvantummechanikánál, meg ásványtannál, amit már az elején rádzúdítamak. fizikatanár konkrétan volt, akinek mondta, hogy érettségit se kellett volna adni neki, nemhogy egyetemre jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!