SZTE Földtudományi MSc, ELTE Geofizika MSc vagy ELTE Geológia MSc? (ha jól tudom az utóbbinál nincs szakmai gyakorlat)
Ti mit ajánlanátok? Melyik jobb képzés? Melyik hasznosítható jobban külföldön? Melyik intézményben van több gyakorlat? Melyik intézmény van jobban felszerelve?
(Jelenleg SZTE-re járok Földtudományi BSc-re.)
Sajnos azt kell mondanom, hogy itthon egyik szakmával sem nagyon lehet elhelyezkedni. Évente pár embert szippant fel az ipar. Tudom, éppen végzés előtt álló geofizikus vagyok, és munkát találni itthon egyszerűen lehetetlen, főleg hogy az utóbbi években megnőtt az érdeklődés a szakterület iránt. Idén kb. 20 ember fog államvizsgázni, csak Geofizika MSc-n az ELTÉ-n, és ki tudja, hogy Miskolcról még hány geofizikus mérnök végez, plusz a geológusok...nem egyszerű, az biztos. Nálunk is beharangozta mindenki, h fantasztikus a szakma (valóban az), és h könnyű elhelyezkedni (ez már nem fedi annyira a valóságot). A külföldi munkavállalással az a baj, hogy rengeteg hely van, de nem pályakezdőknek. Több helyre is küldtem önéletrajzot, nagy részétől még választ sem kaptam, a többiek pedig írtak, hogy nincs tapasztalatom. És itt nem csak a nagy cégekről van szó, mint Exxon, vagy Shell pl... hanem kisebb, pl alig ismert Norvég cégekről is...
Akármelyiket is választod, csodálatos szakmád lesz, de nem könnyű vele állást keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!