Ezek normálisak? Hogy fogom ezt megoldani?!
Az ilyen tanulószoba jellegű.
Szóval ott megcsináljátok a házi feladatot is.
Nem kell otthon megcsinálni.
5: Azt te csak hiszed. Mi a szülőin megkaptuk, hogy a napközistanár csak mennyiségi ellenőrzést végez, a minőségi ellenőrzés a szülő dolga. Otthon és este.
Igen, úgy, hogy a gyerek és a szülő előtte lehúzott 8-5-ig egy napot, és akkor ne társasozzanak, pihenjenek, beszélgessenek, stb, hanem anyuci hulla fáradtan kérdezze ki a leckét.
Értem én, hogy a gyerekkel - ha már megcsináltuk - foglalkozni kell, én szeretek is velük leülni és tanulgatni, de nekem a tanár ne ossza ki, hogy magyarázzam el a teljes hasonulást a napi munka után, amikor örülők, hogy lyuk van a s...ggemen és csak arra vágyom, hogy lehuppanjunk és dumálgassunk.
Ráadásul nekem ez azért is volt bosszantó, mert mint sok szülő, mi szeretnénk az iskolai oktatáson túl adni valami pluszt. Az egyik szülő zenét, a másik sportot, én a gyerekemmel a családi költségvetésünket szeretném átbeszélni, hogy hogyan kell beosztani, tervezni, ha nyáron nyaralni akarunk menni, akkor hogyan kell kiszámolni, hogy mennyit kell havonta félrerakni.
Én sem adom ki a tanárnak, hogy ezt magyarázza el a gyerekemnek, de akkor ő se adja ki nekem azt, hogy este diktáljak, verset kérdezzek ki, vagy a tananyagot adjam le, mert le vannak maradva...
Engem már szerencsére nem érint a dolog, de engem is felháborít az egész. Az egy dolog, hogy a szülő kérheti, hogy a gyereknek ne kelljen addig bent maradni, de ettől függetlenül elveszik a gyerek szabadidejét, főleg, hogy a felügyelőtanár sok esetben nem is ellenőrzi le a gyerekek leckéjét. Na meg azt is hozzátenném, hogy nem túl egészséges reggel 8-tól délután 4-ig ülni. Szerencsétlen gyerekeket sajnálom, főleg az alsósokat. Az egy dolog, hogy Rózsikát idézzem "a gyerekeket ezzel akarják megmenteni attól, hogy egész nap a számítógép és a tévé előtt üljenek és ezzel elkerülik azt, hogy egy droid társadalom alakuljon ki", de attól még pl. egy alsós 1-2 osztályos kisgyereknek a megszokott óvodai játszás után szerintem szüksége van arra, hogy délután otthon pihenjen 1-2 órát, játsszon mielőtt nekiállna újra tanulni.
A felsősök meg ugye mint te is írtad már sportolnak, megvannak a hobbijaik. Nos most ha bent ül valaki 4-ig, mire hazaér már fél5-5 óra van, mikor szakítson időt a hobbijaira? Plusz még házit is írjon, tanuljon, mert tanulószobán a hangzavartól nem lehet.Én sem értem az egészet, megfosztják az embert a szabadságától....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!