Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezek normálisak? Hogy fogom...

Ezek normálisak? Hogy fogom ezt megoldani?!

Figyelt kérdés
Kitalálták ugye azt az idióta törvényt, hogy 4-ig bent kell maradni a suliban. Csakhogy az a probléma, hogy én most megyek nyolcadikba, most felvételizek!! Nemtom, hogy mi lesz, napközi vagy tanítás, de akkor mikor csinálok leckét? Mikor gyakorolok a felvételire?És nem mondjátok azt, hogy ott bent a suliba, mert abban a hangzavarban képtelenség bármit is csinálni ilyen téren. És egyébként az átlagom 4,9, nem járok el sehova, csak úszni, karatéra(ezeket nem szeretném abbahagyni), meg max a barátnőmhöz néha. Amúgy meg messze lakok a sulitól(nincs közelebb), az út hosszú. Heti többször járok edzeni, annak kb. hatkor van vége és még utána kezdjek el tanulni?! Ezek biztos, hogy nem normálisak! Plusz ott van az embernek az a személyes szabadság is, mondjuk leülsz esténként tévézni, ilyesmi. Azt hallottam, hogy lehet ilyen kérvényt benyújtani, hogy hazamehessek.Va erre valami nyomtatvány? Nektek mi a véleményetek erről?
2013. aug. 31. 22:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ofőd hétfőn elmondja a tudnivalókat, hogy van-e nyomtatvány meg minden. Ne parázz, biztos el tudsz majd kéredzkedni.
2013. aug. 31. 22:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastad el azt a törvényt teljesen. Az igazgatótól lehet kérni felmentést akár a külön foglalkozások miatt is. Meg sok egyéb miatt is.
2013. aug. 31. 22:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy az egyetlen aki ki van akadva, majd hétfőn elmondják, gondolom szülői is lesz, és ott is felmerül. A szülőknek kell kérni, a te esetedben (sportolsz, jó tanuló vagy) szerintem simán megengedik.
2013. aug. 31. 22:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Okés, köszi a gyors válaszokat, mindenkit felpontoztam:) Csak kiakadtam kicsit! Gyakorlatilag fogságban tartják itt az embert:D
2013. aug. 31. 22:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Az ilyen tanulószoba jellegű.

Szóval ott megcsináljátok a házi feladatot is.

Nem kell otthon megcsinálni.

2013. aug. 31. 22:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell se ezt a törvényt, se a 8. osztályos továbbtanulást túlparázni.
2013. aug. 31. 22:41
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja persze, ez nem olyan egyszerű. Ott olyan hangzavar van, hogy a saját hangodat nem hallod, voltam én már ilyen napköziben. A tanár próbál fegyelmezni, sikertelenül. Nekem a tanuláshoz csönd kell és szerintem így vannak ezzel még sokan mások is...
2013. aug. 31. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
62%

5: Azt te csak hiszed. Mi a szülőin megkaptuk, hogy a napközistanár csak mennyiségi ellenőrzést végez, a minőségi ellenőrzés a szülő dolga. Otthon és este.

Igen, úgy, hogy a gyerek és a szülő előtte lehúzott 8-5-ig egy napot, és akkor ne társasozzanak, pihenjenek, beszélgessenek, stb, hanem anyuci hulla fáradtan kérdezze ki a leckét.

Értem én, hogy a gyerekkel - ha már megcsináltuk - foglalkozni kell, én szeretek is velük leülni és tanulgatni, de nekem a tanár ne ossza ki, hogy magyarázzam el a teljes hasonulást a napi munka után, amikor örülők, hogy lyuk van a s...ggemen és csak arra vágyom, hogy lehuppanjunk és dumálgassunk.

Ráadásul nekem ez azért is volt bosszantó, mert mint sok szülő, mi szeretnénk az iskolai oktatáson túl adni valami pluszt. Az egyik szülő zenét, a másik sportot, én a gyerekemmel a családi költségvetésünket szeretném átbeszélni, hogy hogyan kell beosztani, tervezni, ha nyáron nyaralni akarunk menni, akkor hogyan kell kiszámolni, hogy mennyit kell havonta félrerakni.

Én sem adom ki a tanárnak, hogy ezt magyarázza el a gyerekemnek, de akkor ő se adja ki nekem azt, hogy este diktáljak, verset kérdezzek ki, vagy a tananyagot adjam le, mert le vannak maradva...

2013. aug. 31. 22:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem már szerencsére nem érint a dolog, de engem is felháborít az egész. Az egy dolog, hogy a szülő kérheti, hogy a gyereknek ne kelljen addig bent maradni, de ettől függetlenül elveszik a gyerek szabadidejét, főleg, hogy a felügyelőtanár sok esetben nem is ellenőrzi le a gyerekek leckéjét. Na meg azt is hozzátenném, hogy nem túl egészséges reggel 8-tól délután 4-ig ülni. Szerencsétlen gyerekeket sajnálom, főleg az alsósokat. Az egy dolog, hogy Rózsikát idézzem "a gyerekeket ezzel akarják megmenteni attól, hogy egész nap a számítógép és a tévé előtt üljenek és ezzel elkerülik azt, hogy egy droid társadalom alakuljon ki", de attól még pl. egy alsós 1-2 osztályos kisgyereknek a megszokott óvodai játszás után szerintem szüksége van arra, hogy délután otthon pihenjen 1-2 órát, játsszon mielőtt nekiállna újra tanulni.

A felsősök meg ugye mint te is írtad már sportolnak, megvannak a hobbijaik. Nos most ha bent ül valaki 4-ig, mire hazaér már fél5-5 óra van, mikor szakítson időt a hobbijaira? Plusz még házit is írjon, tanuljon, mert tanulószobán a hangzavartól nem lehet.Én sem értem az egészet, megfosztják az embert a szabadságától....

2013. szept. 1. 00:41
 10/11 anonim válasza:
54%
Szerintem meg nincs semmi gáz, gimnáziumban könnyen megeshet, hogy akár kilencedikben 8 órád lesz, ergo 4-re végzel, és még így is túl lehet ám élni, hidd el... Én is túléltem, pedig nekem is volt edzésem, ami egy héten 3x 3 órát vett igénybe, meg zenéltem is, zenetörténetre is jártam, sőőt, még közmunkát is végeztem, mert képzeld, az érettségihez 50 órát kell igazolni. Ha 4,9 az átlagod, akkor elvileg nem vagy hülye (hacsak nem nagyon rossz suliba jársz), és anélkül is felvesznek egy jó gimnáziumba, hogy az összes feladatsort végigcsinálod 20-szor.
2013. szept. 1. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!