Agrár, vadgazdálkodás? Többi lent.
Figyelt kérdés
A családom földekkel rendelkezik (20 hektár), és édesapámmal arra döntésre jutottunk, hogy a valamelyikünknek(tesóim közül) a földekkel kellene foglalkozni. Nem tudom, mit jelentene jövedelmezőbb állást nekem. Agrár területeken belül? Illetve föld gazdálkodással kapcsolatban? Tudnátok ajánlani valamit? Jövőre érettségizem.
Elsősorban elhelyezkedés, és jövedelem alapján írjátok véleményeiteket ha lehet! Köszönöm az informáló és igényes válaszokat!!
#továbbtanulás #állat #agrár #jövedelem #mező #elhelyezkedés #vad #földművelés #önellátó-gazdálkodás
2013. aug. 23. 13:06
1/3 anonim válasza:
20 hektár nem egy nagy terület. Bevetheted különböző gabonákkal, amelyet aztán eladsz. Vagy előállíthatsz szénát, amit szintén el tudsz adni. Persze kérdéses, hogy jelenleg mi van a földeken? Mindkettőhöz kellenek ugye gépek a műveléshez, ha gabonát szeretnél, akkor traktor, eke, vetőgép, permetező, szártépő, kombájn, pótkocsi. A széna előállításhoz szintén traktor, vetőgép (ha nincs jelenleg semmi a földön, hogy el tudd vetni), kasza, rendsodró, bálázó, a traktorra rakodó, hogy el tud szállítani a bálákat. Ezek az eszközök milliós tételek, még használt állapotban is. Továbbá a vetőmag, a műtrágya, a vegyszerek sem olcsók. És akkor még ugye ott az időjárás, ami mindent keresztbe húzhat. Csak a 20 hektár miatt ennyi tárgyi befektetés nem éri meg. Akkor jársz a legjobban, ha kiadod bérbe, te meg felveszed az állami támogatást a földek után. Amennyibe valamilyen állatot szeretnél tartani és annak megtermelni a földeken a takarmányt, akkor is elég kevés a húsz hektár sajnos. A mezőgazdaság nem jövedelmező manapság, csak azoknak akiknek több száz hektár van és a sok állami pénzt fel tudják venni. Ilyen kicsibe nem éri meg csinálni.
2/3 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál ajánlani valami hasonló szakmát/munkát mint?
Nagyon érdekel a természet, erdő, állatok, és a PÉNZ.(Sajnos)
2013. aug. 23. 13:35
3/3 anonim válasza:
Én azt ajánlom, hogy tanulj meg traktort vezetni, ha még nem tudsz, illetve a mezőgazdasággal kapcsolatos szakmát (szakmunkás általában-mezőgazdasági gépszerelő, általános mezőgazdász, állattartó stb.), aztán irány külföld. Ott rengeteg helyen, farmokon el lehet helyezkedni, persze az nem a sajátod, de itthon nagyon nehéz érvényesülni. Tudom, mert sajnos benne vagyok. A pénz ebben a szakmában itthon csak kifelé megy, befelé nagyon nehezen. sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!