Mi a vélemény a BME építészmérnöki karról? Nehéz elvégezni?
A matekkal szeretnék kezdeni valamit, de a fizikaoktatás az iskolámban elég gyenge, ezért matek-biosz szakos vagyok. Az hátrányt jelenthet, ha nem fizikából hanem bioszból érettségizek? Matekból egy emeltet szeretnék majd letenni.
Másrészről érdekel az is, hogy milyen ott a közösség, a tanárok, vannak-e bulik, és hogy megéri-e kolisnak lenni?
17/L
A biosszal kicsit rossz irányba haladsz, ha valóban építész szeretnél lenni, ugyanis a felvételi követelmény:
-matek és fizika (az egyikből kötelezően emelt szintű érettségi)
-rajz alkalmassági vizsgán való "megfelelt" értékelés.
A közösség szerintem nagyon jó, elég összetartó társaságok szoktak kialakulni (persze ehhez neked is nyitottnak kell lenned ). Bulik is vannak (viszont azért nem mindre tudsz majd elmenni, mert elég időőrlő ez a kar...) Én is kolis vagyok, és nagyon szeretem. (: Szerintem teljesen megéri. Néha ugyan érezheted, hogy vannak hátrányai, de szerintem így is több a pro, mint a kontra.
Ha a BME-re jössz, a legjobb tanároktól tanulhatsz, magas szintű szellemi közegbe kerülsz.
Elvégezni viszont egyáltalán nem könnyű. Egész embert igényel, sok a feladat, kevés rá az idő. Fontos, hogy lelkesedj, mert anélkül meg is keserítheti az éveidet az egyetem. És szeress rajzolni!
Üdv, egy másodéves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!