Angol tanári szak mellé mit érdemes felvenni? Általános iskolában szeretnék tanítani.
Tökmindegy.
Ha végeztél, nem is biztos, hogy kapsz olyan állást, amiben mindkét szakod tudod használni.-
Estleg biológia?
Az angol mellé.
A biológiában nem vagyok olyan jó és csak egy évig tanultuk középsuliban. Egyébként a matekot is emelt szinten kell tudnia a tanárnak? Vagy aki általános iskolában fog tanítani, mit fog tanulni fősulin?
A földrajzot utálom :D Miért jó a magyar mellé?
Te kérdezted, mit lehetne az angol mellé
még felvenni. Esetleg könyvtár szak?
Olyat válassz, amiből jó vagy.
olyanra gondolj, hogy akik tanítottak téged angolból, azok milyen szakosak voltak mellette... nekem voltak olyan angol tanáraim, akik a következőben leírt szakosak voltak:
-angol-német-magyar nyelv és irodalom
-angol-orosz
-angol-magyar nyelv és irodalom
-angol-testnevelés
-angol-média stb.
szóval teljesen mindegy elég változatos bár javaslom a nyelvet a nyelvvel... nem áll messze egymástól és egy irányba tudsz koncentrálni...
hidd el angol mellé más idegennyelvű szakos tanár jobban talál munkát, mint egy olyan akinek a "szakai" távol állnak egymástól.
remélem segítettem!
Köszönöm a válaszokat. :)
Ebben az évben emelt matekon voltam és így voltam belőle 4-es. Szerintem annak, aki matek tanári szakra akar menni annak, azért jó lenne tudnia emelt szinten a matekot, viszont nem tudnék érettségizni matekból emelt szinten. Túl nehéz! Sajnos más nyelvet nem tanultam középsuliban csak az angolt, tavasszal teszek emeltet angolból és egy évet alatt nem tudom úgy megtanulni a németet, hogy tanári szakra mehessek belőle. Így még marad a magyar vagy töri. A magyar nyelv és irodalom két tantárgy, így azt azért nem akarom választani. Töri az jól megy és szívesen tanítanám, de nem tudom tanári szakon mennyire mennek bele.
Tehát majd vagy a törit vagy a matekot választom. Kár,hogy az érettségi eredményt nem lehet tudni a jelentkezés előtt. :(
Aki matek vagy töri tanárnak készül vagy akár angolnak, annak szívesen várom a privát üzenetét, hogy kicsit meséljen a szakokról. Köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!