Egyetemen van olyasmi dolog, mint középsuliba az osztályfőnök?
Az előző válaszolók eszmefuttatása fedi a valóságot.
Megmondom őszintén, 2011-ben kezdtem a sulit, de sosem tapasztaltam meg, hogy mit is takar a csoport valójában. A kötelezőkre nyilván nincs létszámkorlátozás, a kötelező tárgyak gyakorlataira, szemináriumaira illetve a kötelezően választhatóakra viszont mindenki úgy jut be, ahogy tud/akar; semmilyen korlátozás nincs a létszámkorláton kívül. Lehet, hogy ez a default, de vannak kivételek, például lakótársamak mindenből ugyanazt a végződésű kurzuskódot kell felvennie, náluk ez a csoport (tehát ha X tárgy gyakorlata XXXX-3, akkor Y tárgyhoz csak az YYYY-3-at veheti fel), egyszóval már régóta ugyanazokkal az emberekkel találkozik szinte minden óráján.
A fentebbiek miatt nem igazán van helye egy osztályfőnöknek vagy hasonló szerepkörű embernek - legalábbis nehezen kivitelezhető lenne. De azért van HÖK, vannak felsőbbévesek, adott esetben vannak mentor programok, tanulmányi iroda/osztály és így tovább, teljesen elveszni azért nehéz.
Az egyetem (és vele együtt a felsőoktatás) teljesen más, mint a középiskola. Egy dolog közös bennük, mindkettő oktatási intézmény. Ezt leszámítva...amíg egy középiskolában általában egy teremben / épületben van az óráid javarésze, addig egyetemen az sem biztos, hogy ugyanabban az épületben (vagy akár városrészben). Középsuliban 45 percesek az órák, ilyenek vannak egyetemen is, de a legtöbb másfél órás. Lehetne sorolni tovább, de felesleges, konkrétabb választ akkor fogsz csak kapni, ha majd kiderül, hogy hol fogsz tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!