Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minden tárgy esetén egy...

Minden tárgy esetén egy előadás és egy gyakorlatot kell felvenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

most fogom kezdeni az egyetemet és a fenti kérdésben szeretném a segítségeteket kérni, ugyanis megtervezném az órarendemet előre, csak azt nem tudom hogy minden tárgynál 1-1 elmélet és gyakorlat kell vagy van ahol több gyakorlatot kell felvenni, ezt valahol meg lehet nézni?

válaszokat előre is köszönöm :)

2013. aug. 12. 19:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nincs minden elmélethez gyakorlat. És nem fogod tudni előre megtervezni, mert megvan adva h milyen kurzus mikor van. Esetleg ami ilyen nagy létszámos óra pl matek ott van több lehetőség.
2013. aug. 12. 19:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Van olyan tantárgy ahol csak előadás van, van olyan ahol előadás és gyakorlat, és van olyan is ahol előadás, gyakorlat és labor is van. Ezt előre így full látatlanba nem fogod tudni megtervezni, mert az előadás időpontok általában fixek (1 van belőle és annyi). Gyakorlatnál lehet variálni. Illetve az előadások és gyakorlatok időtartama is teljesen változó (van 1 órás előadás is, de van 3 órás is - gyakorlatnál úgy szintén).
2013. aug. 12. 19:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Milyen szakra vettek fel?

Mert nem mindegy.

2013. aug. 12. 20:12
 4/12 A kérdező kommentje:

javítsatok ki ha tévedek, de sztem pont azért tudom megtervezni az óráimat mert fixek, belépek NEPTUN-ba és ott vannak a tárgyak, csak mindegyiknél van több időpont a előadásnál és a gyakorlatnál. Ezért volt a kérdésem hogy melyiknél hányat kell felvenni, mert ha tudnám hogy minden tárgynál 1 előadás 1 gyakorlat, akkor úgy választanám ki a kínál kurzusokat hogy nekem kedvezőek legyenek és ne essenek egy időbe.

nem voltam még egyetemista hangsúlyozom, de szerintem simán meg lehet tervezni egy órarendet így :$

2013. aug. 12. 20:14
 5/12 A kérdező kommentje:
gazdaságinformatikus a Corvinuson
2013. aug. 12. 20:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Haha gondolod te! Majd amikor 2órával megnyitás előtt próbálsz belépni de nem megy és elfoglalják a kinézett helyett akk majd nézel nagyot.
2013. aug. 12. 20:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Kurzuskódokból szerintem látszik. Ha a végén van E betű az előadás, abból egy kell, illetve ha van G és L betűs (gyakorlat és labor) akkor abból 1-1 kell, de ha csak G betűs van, akkor egy kell. De ha a Corvinuson nem látszik a kurzuskódokból, akkor gondolom csak előadás és egy gyakorlat.
2013. aug. 12. 20:29
 8/12 anonim ***** válasza:
(amúgy igen, készülj fel, hogy LEHET nem úgy fog alakulni az órarended, ahogy te megírod, több alternatív változattal is készülni kell)
2013. aug. 12. 20:30
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a segítséget, most már kezdem érteni azokat a kódokat neptunon :)

lehet nézek nagyot igen :) de sztem nagyobbat néznék ha azt se tudnám hogy működik a rendszer, ez csak egy ártalmatlan kérdés volt hogy kicsit megértsem, én is tudom hogy nem a kedvem szerint fog működni az egyetem :P

2013. aug. 12. 20:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Corvinus gazdinfó.... hmm. Most vagyok másodéves, figyelj, elmondom a tutit :D

Ha feltétlenül nagyon frankó órarendet akarsz, akkor ne várd meg a közös tárgyfelvételt, mert lesz ilyen a csoportoddal. Ha ezt megvárod, akkor minden frankó hely be fog telni, én megvártam tavaly, annyi előnye van, hogy így több csoporttársad lesz órán, akit ismersz.

Első évben köteleződ lesz: vállalatgazdaságtan, informatika, analízis, közgazdaságtan és statisztika I.

Na, itt mindegyikből van elmélet is és gyakorlat is, mindkettőből 1-1. Elméletek fix időpontban vannak, tehát ezekkel nem tudsz variálni. Informatikából és statisztikából teljesen tök fölösleges előadásra járni. Az infó előadás köszönő viszonyban sincs az anyaggal, egy ezer éves aggastyán tartja, aki szerintem azt sem tudja, hogy nem fából van az internet. A statisztika meg szimplán tök fölösleges, a tanár is megmondja majd, hogy nem veszi rossz néven, ha nem jársz be. Na akkor van még az analízis elmélet, ez megint csak dögunalmas és igazából sok haszna ennek sincs... és a változatosság kedvéért a közgáznak se, meg a vállalatgazdaságnak sem :D Mondjuk nálunk a vállalatgazdaságtan előadást 2 emberhez is fel lehetett venni, de tök mindegy az egész, mert mindkét előadás egy időpontban van és arra mész be amelyikre akarsz. Az a népszerűbb ebből, amit valami volt gazdasági miniszter tart, már nem tudom mi a neve, de a másik előadó nő, szóval az érdekesebb a faszié :D Tehát röviden: én az átlagnál jobb eredménnyel végeztem, minden kötelezőből legalább hármasom volt, úgy hogy nem jártam előadásokra kb egyáltalán. Ha te akarsz, akkor járj, de te is észre fogod venni, hogy tök fölöslegesek (legalábbis az első félévi tárgyaknál), de kiemelten nem jó semmire az infó és a stat.

A gyakorlatokról: ezekből már mind fontos, szóval ezekre mindenképp be kell járnod (szerintem), tehát úgy kalkulálj... na jó, én közgázból alig jártam be, vállgazdból ellógtam párat, de a stat, az infó és az analízis (pláne ez) eléggé húzós ha be se jársz. Egy tanácsom van csak: a kalapos nénihez (Szalay Zsuzsanna) semmiképp se vedd fel.

Ja és ha azt akarod, hogy ne legyen órád pénteken, akkor az analízist vedd fel gyorsan, mert abból van egy olyan gyakorlat ami pénteken van, a többi pedig hamar meg fog telleni. (Amúgy nem biztos, hogy idén is így lesz :D )

2013. aug. 14. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!