Ha gyógytornász, vagy gyógypedagógus akarok lenni akkor "csak" főiskolát kell elvégeznem?
Figyelt kérdés
2013. aug. 11. 19:22
1/3 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy "csak" főiskola vagy egyetem. Vannak alap- és mesterképzési, illetve osztatlan szakok főiskolákon és egyetemeken egyaránt. Gyógytornásznak elég az alapszak, ami hellyel-közzel a régi főiskolai diplomának felel meg. A gyógypedagógusnak nem tudom, kell-e mesterszakot végeznie vagy alapképzésben is elérhető ez a szak, ám a felvi.hu biztosan meg tudja ezt mondani neked.
2/3 A kérdező kommentje:
Bocsi,én írtam ki rosszul a kérdést.Úgy értettem,hogy ezekhez kell-e mesterképzés,vagy elég az alapképzés.
2013. aug. 11. 19:28
3/3 anonim válasza:
Mindkét szaknak van saját mesterképzése.
gyógytornász-fizioterápia
gyógypedagógia-gyógypedagógia
Mindkét pálya simán gyakorolható mesterképzés nélkül, nem az van mint pl. pszichológusnál, hogy pszicho alapszak után csak egy viselkedéselemző alapdiploma amivel nem lehet pszichológus munkaköröket betölteni.
Minkét kérdezett alapszak 4 éves..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!