Mi értelme van erős iskolába járni?
Mindenkinek az egyéni képessége dönti el, mennyire erős az az erős. A jó gimi nem száraz tananyagot tanít, hanem tudást ad át. Megtanít látni, nem csak nézni.
A jegy meg semmit nem határoz meg, csak az adott tárgy, egy csoportban nyújtott teljesítményét.
Sose feszítettem meg magam tanulásnál, mindig volt időm másra, közben pedig lazán szereztem meg a nyelvvizsgát, az érettségik közül is csak egy nem lett ötös. Ez annak köszönhető, hogy míg a számonkérés magas szintű volt, a leadott óra minősége is olyan volt...ha valaki nem aludta át az egész napot, és csak a felét hallgatta az órának, már azzal is elég sok mindent megtanult.
Az érettségi pedig központi, nem nehezebb különböző iskolákban.
Szóval szerintem megéri erős iskolába járni, a tudás nem felesleges dolog.
És mint mondtam, elég sok szabadidőt lehet varázsolni, csak értelemmel kell tanulni, nem pedig magolni.
Emberfüggő, hogy kinek milyen suli a jó. Én egy gyengébb középsuliba jártam, nem kellett megszakadni. Én voltam az egyik legjobb tanuló az egész iskolában.:) Így is felvettek egyetemre, jó jegyeim voltak, meg az érettségi is viszonylag jó lett. Ismerek olyat, aki általánosban nagyon jó tanuló volt (én 4-es kb.), elment egy erős gimibe, majdnem megbukott. Érettségije se lett jó, nem is vették fel egyetemre. Sokan már csak azért is mennek jó nevű gimibe, mert az olyan jól hangzik, hogy ő az "xy" gimnáziumba jár. Presztízs.
Szerintem is a közepesen nehéz középiskola a legjobb.
Miért jobb erősebb iskolába járni?
Mert például jobban felkészítenek az emelt szintű érettségire. És a középszintűre, ami (a szóbeli részét leszámítva) ugyanúgy központi, központi megoldókulccsal és pontozással.
Valamint nagyobb tudással kerülsz be a főiskolára/egyetemre, és hozzá vagy már szokva a magasabb követelményszinthez, így kevesebb eséllyel buksz ki.
5-össel értek egyet
Én már nagyon régen érettségiztem egy vidéki gimiben. Az osztályzat nem más, mint egy adott csoporton belüli viszonyítás is, volt az osztályomban 3 ember aki országos tanulmányi versenyeket nyert, meg európai szintűeken is első 3-ba befértek. Ezekhez képest mi többiek nem voltunk ennyire jó képességűek. A jegyeinket hozzájuk viszonyították mindig. Elég hamar elérték azt hogy már tényleg lesz@rtuk, mert mi sosem lehetünk 5-ösök.. Egyre kevesebbet tanultunk többiek..
Egy két kivétellel nem vettek fel minket egyetemre (többieket nem azt a 3 embert)..és sok-sok évig valahogy magamban hordtam a hogy lusta vagyok..stb..minden amit ott 4 éven át belém ivódott.
Aztán összeszedtem a bátorságomat beiratkoztam egy fizetős szakra, mert oda éppen bejutottam..
152-en kezdtük (normál államin 400 pont körül lehet bejutni erre a szakra), évfolyamelső vagyok, összesen egy 4-esem volt, többi ötös. Szóval elég jó lett volna ha nem egy olyan flancos osztályban szívom végig a 4 évet..meg látszik hogy nem vagyok rossz képességű még évekkel a középiskola után sem. Ha akkor a szüleim egy picit is megértik/átlátják a helyzetet átvisznek egy másik iskolába ahol normális jegyeket kapok, már rég a kezemben lenne a diploma..és nem lett volna annyi év keresgélés, itt is dolgozok, tanulok valami kisebb lélegzetű szakmát stb..Ezért én borzasztónak látom ezt az erős iskolákat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!