Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igaz hogy egyre csökken a BME...

Igaz hogy egyre csökken a BME hírneve, és az oktatás színvonala is?

Figyelt kérdés

Igaz hogy csökken a BME hírneve, és az oktatás színvonala is?

Van ismerős, aki otthagyta a bme-t és visszament Gödöllőre, mert úgy véli, hogy sok a kábítószeres, és csak a bulizás is túlzott mértékre nőtt, és hogy a BME túlságosan el van szállva magától, de a valóságban már nem olyan mint régen, és az oktatás színvonala sem az igazi már.

Rendesen le se adják a tananyagot, csak elvárják, hogy a diákok tudjanak.

És hogy ha valaki színvonalasabb oktatást szeretne, akkor egyre inkább felkapott lett az óbudai, ahol amúgy is a régen BME-s diákok, most már tanárok oktatnak.

Erről mi a véleményetek?

2013. aug. 10. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Ha valaki azt mondja, hogy azért ment el a BME-ről a SZIE-re Gödöllőre, mert "sok a kábítószeres, és csak a bulizás is túlzott mértékre nőtt, és hogy a BME túlságosan el van szállva magától", az szimplán kifogást keres, mert nem tudta tartani a lépést, és ezzel nyugtatja magát. Elég átlátszó...

Az pedig, hogy le se adják az anyagot, ez megint olyan, hogy vannak tanárok, akik kicsit lazábban vesznek dolgokat, de ez nem jellemző, sőt ez mindennapos dolog bárhol máshol.

És teszem azt átmegy SZIE-re, mennyivel jobb az, ha 0 tanulással kipuskázza az anyagot a számonkéréseken? Sokkal nagyobb tudásra tesz majd szert, tényleg... Remek jövő előtt áll a barátod.

2013. aug. 10. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
33%

Nem azért, de az hogy átmegy a SZIE-re mért jelenti azt hogy 0 tudása lesz és kipuskázza az anyagot?

Ezt a BME-n is megtehetné...

És azért a SZIE-n se rossz a gépészoktatás, sőt...

2013. aug. 10. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:

"felkapott lett az óbudai,"

Ott előfordulnak olyan oktatók, akik kiskirálykodnak (nem akarok nevet mondani) de nekem volt dolgom olyannal, aki mindenféle szabály ellenére intézkedett velem szemben egy "nézeteltérés" miatt.

2013. aug. 10. 23:15
 4/9 anonim válasza:
Egyik haverom pedig az ELTE-t hagyta ott 1-2 éve, mert elege lett abból a légkörből, ami ott van, főleg az oktatók részéről, de pár diák se volt szellemileg a csúcson, igaz, utóbbi őt nem zavarta annyira. Hozzáteszem, egy művelt ember, mindig tanult, örült, hogy bekerült.
2013. aug. 11. 07:29
 5/9 anonim ***** válasza:
44%

Nem kéne ám lenézni azt aki nem pesti egyetemre jár.

Én is a SZIE-re járok, és én még egyáltalán nem észleltem, hogy engednék a népet puskázni, sőt.... volt olyan tanárom aki vizsga előtt meg is motozta a diákokat.

Ha valaki haladni akar rendesen, akkor ott is fel kell venni a tempót.

Több felsővezető is végzett itt, úgy mint a BME-n, vagy magas beosztású ipari szakemberek, na meg az OE egyes tanárai is itt doktoráltak, ha már szóba került a Bánki.

Egyébként az óbudai a nagy semmire lett felkapott, kb. csak azért mert Pesten van.

2013. aug. 11. 09:06
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg sok a kábítószeres, akik eléggé ostobán bámulnak maguk elé, és sokszor azért ők is haladgatnak :-(

Amúgy meg a színvonal tényleg nem túl magas, de ez nem jelenti azt hogy más magyar egyetemen magasabb lenne. Ajánlanak egy ezer oldalas könyvet, amiben egész másról van szó, ezen kívül elmondanak pár dolgot előadáson amit úgysem fognak kérdezni. Van egy előadásonként 50 oldalas ppt, amiben címszavakban le van írva az anyag, ezt magold be, szó szerint add vissza vizsgán / zh-n és megvan a kettes.

Az aki ide jár, és halad valamelyest, az vagy nem ért semmihez, vagy ha igen, akkor azért, mert a nemlétező szabadidejében internetről / könyvekből / könyvtárból megtanulta, pusztán önszorgalomból, mert tudja hogy csak így fog állást kapni.

Annyit azért a BME javára írnék, hogyha az illető alapvetően kellően értelmes hozzá, akkor itt jó rendszerszemléletet lehet kapni, megtanulsz valamennyire gondolkodni, átlátni dolgokat, rendszerekben gondolkodni, stb. Viszont ez nem mindenkinél jön össze.

2013. aug. 11. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Azt, hogy az OE mennyire alaptalanul vagy nem alaptalanul lett felkapott, arra csak azt mondom, érdeklődjön valaki a munkaerőpiacon. Aki leszólja, nyilván kicsit megsértődött, mert WoW-vizsga nincs :(
2013. aug. 11. 23:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyébként tanárfüggő. Haveroméknál BME-n a tanár 7. héten kezdett tanítani, de nem is azt, amit kellett volna. Vizsgán meg játszotta, hogy ő az úr.

Ellenpéldát is hallottam már. Sajnos ez ilyen...nem hiába kéne valami NORMÁLIS reform az oktatásban..

2013. aug. 11. 23:24
 9/9 anonim ***** válasza:
54%
Én BME-s vagyok, de még "kábszeressel" nem találkoztam, pedig kolis vagyok és elég sokat bulizom (a tanulás mellett persze, nem a rovására). Persze olyanokat ismerek, akik néha füveznek, de komolyabb cuccosokról tényleg nem hallottam még.
2013. aug. 19. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!