Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a gimis tanárokról és magáról a gimnáziumról? (lent)

Figyelt kérdés

Most voltam elsős gimis (előtte volt még egy nyelvi előkészítős évem), meghúztak töriből mert mindig kinyitottam a szám és elmondtam a véleményem. Egyszerűen nem értem mi értelme van ennek, eddig éreztem, hogy hasznos az, amit tanulok, de itt gimiben csak olyan dolgokat tanítanak, aminek semmi értelme. Egész évben konfliktusaim voltak a tanárokkal mert megkérdőjeleztem a fontosságát a tananyagnak, meg ilyen hülyeségek miatt, hogy ittam órán (vizet... xD) meg nem engedtek ki mosdóba, de istenem szünetbe sokszor idő sincs ezekre... Mindig megtalálnak a tanárok, hiába írok jobbat a másiknál, én kapom a rosszabb jegyet és amikor odamegyek a tanárhoz és megkérdezem miért, erre annyit mond "csak, mert én vagyok a tanár". Még egy évem van, hogy el tudjak menni szakmát tanulni, de úgy érzem nem bírom ki. Nyugodt embernek tartottam magam, mindig tisztelettudó voltam, de ebben az évben megváltoztam. A tanárok kihozzák belőlem az "állatot", sokszor már azon vagyok, hogy nem érdekel, felállok és telibeverem a tetves fejét a sok sz*rrágónak.

Most, hogy meghúztak félek, hogy a jövőmet teszik tönkre, mert az biztos, hogy amit itt tanulok az csak időpocsékolás, egy marhaság az egész, ezért hiába tanulok az agyam úgyse jegyzi meg, mivel nem érdekel a műveltség, se a kiba*ott ország történelme és irodalma mivel gyűlölök itt élni.

Lehet, hogy most ez így zavaros, de a sok indulat miatt nem tudom jobban kifejezni magam.

Arra lennék kíváncsi, ti hogy vagytok ezzel? Titeket nem zavar, hogy elpazaroltok 4 évet? Mennyi minden hasznos dolgot lehetne tenni ennyi idő alatt...

2013. aug. 8. 15:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

"idén másik tanár tanított, akit nem érdekelt, hogy tudom alkalmazni a thalesz tételt és meg tudom oldani vele a feladatot, 1-est adott mert nem tudtam neki elmondani magát a tételt"

Igen, gépeket nevelnek. Az hogy tudsz egy tételt gépiesen használni nem nagy dolog. Egy csimpáznak is meg lehet tanítani egy lépéssorozatot, ő pedig minden értelem nélkül megcsinálja. Ha nem tudod magát a tételt pontosan, akkor nem érted a dolgokat, és nem a tételt magát alkalmazod, hanem csak egy megjegyzett lépéssorozatot hajtasz végre anélkül, hogy tudnád mit miért csinálsz, és mi van a háttérben.

2013. aug. 8. 23:49
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Atyaég, te valami nagyon elborult módon látod a világot.

Ha te ezzel a tudással voltál ötös matekból, akkor az a tanár nagyon jószívű lehetett.

Ráadásul a Thalész-tétel még csak nem is nehéz.

2013. aug. 9. 00:54
 13/14 Laylah ***** válasza:
100%

Kérdező, van, amiben neked is igazad van, van, amiben a többieknek. Mindkét oldalt meg tudom érteni, épp ezért nem fogok állást foglalni.

23/L

2013. aug. 9. 15:51
 14/14 anonim válasza:
Lehet, hogy Neked már nem aktuális, de azért leírom a véleményem, mert szerintem sok középiskolás érez hozzád hasonlóan. Az én osztályomban is sokan panaszkodnak vagy idegeskednek azért, hogy milyen hülyeségeket kell tanulni. Szerintem is sok fölösleges dolgot tanulunk, még több olyat, amit nem lehet normálisan megtanulni, dolgozat után már el is felejtjük, és sok fontos dolgot pedig nem tanítanak. A másik probléma pedig az, hogy sok esetben igazán használni nem tudjuk a tudást. Túl gyorsan kell túl sok lehetettlen baromságot megjegyezni. A tanároknak tényleg nagyobb a hatalmuk, és ezzel sokszor szemét dolgokat csinálnak.DE, ilyen az élet! Ha bekerülsz majd egy munkahelyre, ott is szemétkedni fog a főnök, ott is előnyben van a gazdag vállalkozó fia, ott is teljesíthetetlen dolgokat követelnek tőled sokszor. Sőt, a közösség ott is hülyén fog hozzád állni, nem lesznek igazán megbízható munkatársaid, nem találkozhatsz igazi tisztelettel. Ez mindig így van. Ebben a világban kell eligazodnod és elboldugolnod.A fizika tanárunk egyszer megkérdezte tőlünk, hogy szerintünk igazán mi haszna van a középiskolának. Mi mondtunk mindenfélét, aztán ő is megmondta a vélemyényét. Szerinte a középiskola arra van, hogy megtanuljunk alkalmazkodni és hozzászokjunk ehhez a "felnőtt" világhoz. Szerintem igaza van. Nem az a lényeg, hogy hasznos-e amit tanulsz. Az a fontos, hogy ha jól megtanulod, akkor nagyobb esélyed van jobb munkát kapni. Ez a "játékszabály".
2015. jan. 3. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!