Nektek mi a véleményetek a gimis tanárokról és magáról a gimnáziumról? (lent)
Most voltam elsős gimis (előtte volt még egy nyelvi előkészítős évem), meghúztak töriből mert mindig kinyitottam a szám és elmondtam a véleményem. Egyszerűen nem értem mi értelme van ennek, eddig éreztem, hogy hasznos az, amit tanulok, de itt gimiben csak olyan dolgokat tanítanak, aminek semmi értelme. Egész évben konfliktusaim voltak a tanárokkal mert megkérdőjeleztem a fontosságát a tananyagnak, meg ilyen hülyeségek miatt, hogy ittam órán (vizet... xD) meg nem engedtek ki mosdóba, de istenem szünetbe sokszor idő sincs ezekre... Mindig megtalálnak a tanárok, hiába írok jobbat a másiknál, én kapom a rosszabb jegyet és amikor odamegyek a tanárhoz és megkérdezem miért, erre annyit mond "csak, mert én vagyok a tanár". Még egy évem van, hogy el tudjak menni szakmát tanulni, de úgy érzem nem bírom ki. Nyugodt embernek tartottam magam, mindig tisztelettudó voltam, de ebben az évben megváltoztam. A tanárok kihozzák belőlem az "állatot", sokszor már azon vagyok, hogy nem érdekel, felállok és telibeverem a tetves fejét a sok sz*rrágónak.
Most, hogy meghúztak félek, hogy a jövőmet teszik tönkre, mert az biztos, hogy amit itt tanulok az csak időpocsékolás, egy marhaság az egész, ezért hiába tanulok az agyam úgyse jegyzi meg, mivel nem érdekel a műveltség, se a kiba*ott ország történelme és irodalma mivel gyűlölök itt élni.
Lehet, hogy most ez így zavaros, de a sok indulat miatt nem tudom jobban kifejezni magam.
Arra lennék kíváncsi, ti hogy vagytok ezzel? Titeket nem zavar, hogy elpazaroltok 4 évet? Mennyi minden hasznos dolgot lehetne tenni ennyi idő alatt...
"idén másik tanár tanított, akit nem érdekelt, hogy tudom alkalmazni a thalesz tételt és meg tudom oldani vele a feladatot, 1-est adott mert nem tudtam neki elmondani magát a tételt"
Igen, gépeket nevelnek. Az hogy tudsz egy tételt gépiesen használni nem nagy dolog. Egy csimpáznak is meg lehet tanítani egy lépéssorozatot, ő pedig minden értelem nélkül megcsinálja. Ha nem tudod magát a tételt pontosan, akkor nem érted a dolgokat, és nem a tételt magát alkalmazod, hanem csak egy megjegyzett lépéssorozatot hajtasz végre anélkül, hogy tudnád mit miért csinálsz, és mi van a háttérben.
Atyaég, te valami nagyon elborult módon látod a világot.
Ha te ezzel a tudással voltál ötös matekból, akkor az a tanár nagyon jószívű lehetett.
Ráadásul a Thalész-tétel még csak nem is nehéz.
Kérdező, van, amiben neked is igazad van, van, amiben a többieknek. Mindkét oldalt meg tudom érteni, épp ezért nem fogok állást foglalni.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!