Nektek mi a véleményetek a gimis tanárokról és magáról a gimnáziumról? (lent)
Most voltam elsős gimis (előtte volt még egy nyelvi előkészítős évem), meghúztak töriből mert mindig kinyitottam a szám és elmondtam a véleményem. Egyszerűen nem értem mi értelme van ennek, eddig éreztem, hogy hasznos az, amit tanulok, de itt gimiben csak olyan dolgokat tanítanak, aminek semmi értelme. Egész évben konfliktusaim voltak a tanárokkal mert megkérdőjeleztem a fontosságát a tananyagnak, meg ilyen hülyeségek miatt, hogy ittam órán (vizet... xD) meg nem engedtek ki mosdóba, de istenem szünetbe sokszor idő sincs ezekre... Mindig megtalálnak a tanárok, hiába írok jobbat a másiknál, én kapom a rosszabb jegyet és amikor odamegyek a tanárhoz és megkérdezem miért, erre annyit mond "csak, mert én vagyok a tanár". Még egy évem van, hogy el tudjak menni szakmát tanulni, de úgy érzem nem bírom ki. Nyugodt embernek tartottam magam, mindig tisztelettudó voltam, de ebben az évben megváltoztam. A tanárok kihozzák belőlem az "állatot", sokszor már azon vagyok, hogy nem érdekel, felállok és telibeverem a tetves fejét a sok sz*rrágónak.
Most, hogy meghúztak félek, hogy a jövőmet teszik tönkre, mert az biztos, hogy amit itt tanulok az csak időpocsékolás, egy marhaság az egész, ezért hiába tanulok az agyam úgyse jegyzi meg, mivel nem érdekel a műveltség, se a kiba*ott ország történelme és irodalma mivel gyűlölök itt élni.
Lehet, hogy most ez így zavaros, de a sok indulat miatt nem tudom jobban kifejezni magam.
Arra lennék kíváncsi, ti hogy vagytok ezzel? Titeket nem zavar, hogy elpazaroltok 4 évet? Mennyi minden hasznos dolgot lehetne tenni ennyi idő alatt...
Már ne is haragudj, ebből a leírásból nekem egyáltalán nem tűnsz tisztelettudónak. És csak azért, mert valaki mondjuk pikkel rád, vagy pofátlan vagy, nem fognak megbuktatni. Valószínűleg nem hozod azt a szintet, amit elvárnak, és még te vagy felháborodva. Ha minden tz-d ötös, akkor nem buktathat meg sehogy sem.
Én gyakran szóltam be a tanáraimnak, amikor valami igazságtalanságot tapasztaltam, és sokszor megkérdőjeleztem a fontosságát és értelmét a tananyagnak, mégis mindig kitűnő voltam, és sikerült leérettségiznem hadd ne mondjam, milyen jól. Tudod miért? Mert tisztelettudóan közöltem a véleményemet, és nem tudtak belém kötni, mert lelkiismeretesen tanultam.
Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni.
Akkor hagy ott a gimit. Menj dolgozni. Ha meg érettségit szeretnél, akkor maradj csendben és tedd a dolgod.
Szerintem itt te teszed tönkre a saját jövődet.
ha középiskolába mész, akkor nem szólhatsz be a tanároknak, és nem viselkedhetsz úgy, ahogy csak a kedved tartja. még akkor sem, ha tényleg nem a tanárnak van igaza, hanem neked, mert ő a tanár, ő adja a jegyeket, és ha nem bír, akkor abból csak te jöhetsz ki rosszul, és nem ő. hidd el, én is találkoztam már bunkó tanárokkal akiknek nem kellene tanítani, de megtanultam meghúzni magam.
egyébként én is gimis vagyok, és tökre átérzem azt amit a tananyagról gondolsz. még 2 évem van hátra, és ennyi idősen szerintem már nagyjából mindenki eltudja dönteni, hogy mit akar, vagy mit nem, erre olyanokat kell tanulnunk, amikre soha nem lesz szükségünk sem az életben, sem az érettséginél...
Először is köszi a válaszokat.
Kedves első (ma 15:21), most minden rosszindulat nélkül, te többnek érzed magad, hogy leérettségizétl. Úgyértem, használtad bármire is az ott szerzett tudást, azon kívül, hogy tövábbtanuláshoz kell az érettségi?
Kedves ötös (ma 15:46), egyet értek veled abban, hogy meg kell húzni magunkat, de szerintem pont ez a baj, nálunk mindig az megy, hogy a tanárok háta mögött mindenki szidja őket még sokszor egymást is, meg, hogy milyen igazságtalan volt, de én ezt nyíltan a szemébe mondom, mindig ilyen vagyok, ha valakivel bajom van azt megmondom neki, mert van gerincem és, ha mellémállnának, akkor talán elgondolkodna a tanár is rajta, így meg csak az van, hogy csak nekem nem jó, ami nyílván nem igaz.
Ha van egy álmod, mely komoly eredményekhez kötött, akkor muszájból kell tanulnod azt is, amit te nem tartasz hasznosnak. Mert mindennek ára van.
Az, hogy te janinak érzed magad, mert megmondod a másik pofájába, hogy mi bajod van vele... nos ez mind szép és jó dolog egyenrangú felek között, de meg kell tanulnod befogni a szád, mert ez így működik. A gimnázium jó erre is, hogy fapofával elszámolj magadban tízig és húzd meg magad, mert a tanár feletted áll. Ha lesz egyszer munkád, ott nem fognak megtapsolni a viselkedésedért. Egy szó nélkül kirúgnak, mert csak.
Vannak az életnek lépcsőfokai, mindig voltak lázadók, de többen húzták a rövidebbet. Otthagyhatod a sulit, szerencsét próbálhatsz, hasznosnak vélt dolgokkal töltheted az idődet. Vagy bejön és sikeres leszel, vagy mész a süllyesztőbe és még egy gyárba se vesznek fel kupaktekerőnek, mert érettségid sincs. 19L
Kedves kérdező, első vagyok.
Félreértettél. Igen, őszintén szólva többnek érzem magam, de nem azért, mert leérettségiztem.
Azért, mert megtanultam értékelni azt, hogy ingyen tudást szívhatok magamba. A történelem tanárom mondta mindig, hogyha panaszkodtunk neki, mennyire nincs értelme egyes dolgoknak (jóban volt vele az osztály), hogy "De hát amit megtanulsz, az már a tiéd." És mennyire igaza volt! Remélem pár év múlva te is rájössz. Tudom, hogy a gimnáziumban vannak felesleges dolgok is, én pl. soha nem értettem, miért kellett bioszon megtanulni a csiga 22 belső szervét, vagy hogy németből miért kellett tudnom a biciklinek olyan alkatrészeit is, amikről magyarul sem hallottam még azelőtt soha. De! Én soha nem szidtam emiatt a tanárokat. Megkérdeztem a német tanáromat pl., hogy ezt miért is tanuljuk, mire annyit reagált: "Hogy megtanuljátok azt, hogy ha én azt mondom, ezt meg kell tanulni, akkor azt meg kell tanulni." Tanulni tanítanak, azt akarják beléd verni, hogy akkor is meg kell ezt tanulnod, ha azt hiszed, hogy soha nem lesz rá szükséged, elárulom - még lehet. A magyartanárom a fizika szakról iratkozott át a bölcsészre anno. Gondolom előtte nem nagyon foglalkozott azzal a tárggyal, és jól leszarta. Aztán szüksége lett rá. De ez részletkérdés, hidd el, pár év múlva tök jó lesz, hogy te tudsz olyan dolgokat, amik nem feltétlenül tartoznak az alapműveltséghez (bár sok esetben igen), egyszerűen csak képben vagy a világról, és hozzá tudsz szólni akármihez. Vagy ki tudja, mikor kezdesz el érdeklődni egy téma iránt.
ma 17:56
Teljesen megértem, amit mondasz, de te is félreértettél (vagy én nem írtam le jól), nem amiatt szidom a tanárokat, mert ilyeneket kell tanulni, pont erre írtam, hogy amúgy tisztelettudó vagyok. Az hoz ki a sodromból, amit azt itt már írták előtted, hogy a tanár megtehet dolgokat, amit én, vagy egy akármilyen diák nem. Szerintem ugyan onnan jött ő is, mint én és ugyan oda is kerül... És igen a tanárok véleményem szerint visszaélnek ezzel és nekem e miatt vannak konfliktusaim. Tudom, hogy később se lesz jobb, sajnos ilyen ez az ország. És ezt mondhatni megalapozottan mondom, mivel nem egy családtagom, vagy ismerősöm volt külföldön (Amerika, Anglia, Németország), ahol sokkkal jobban megbecsülték a munkájukat, mint itt. Mert itt csak egyszerű gépeket nevelnek belőlünk. Gimibe megtanítják, hogy ne gondolkodjunk józan paraszti ésszel pl.: matekból mindig 5-ös voltam, mindig értettem, idén másik tanár tanított, akit nem érdekelt, hogy tudom alkalmazni a thalesz tételt és meg tudom oldani vele a feladatot, 1-est adott mert nem tudtam neki elmondani magát a tételt (nem vagyok a szavak embere xD).
Azért tart itt ez az ország mert az embereknek nincs vér a pucájukban ahhoz, hogy a sarkukra álljanak, így aztán a sok politikus úgy sákmányol ki minket, ahogy csak akar, mert már iskolában hozzászoktatnak, hogy ne áljunk ki a saját magunkért se nemhogy társainkért. Szerintem itt a baj.
Ezt találtam: [link] ez nagyon jól ábrázolja milyen is a különbség a főnök és a vezető között. Nem mindegy. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!