Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kollégiumban hol érdemes...

Kollégiumban hol érdemes nagyobb értékű készpénzt tárolni?

Figyelt kérdés
Ha elmegyek kollégiumba, és viszek magammal nagyobb értékben készpénzt, kb. 200-300 ezret, akkor azt hova lehet elrakni, hogy biztonságban legyen? Ha mindig magammal viszem, esetleg ellophatják a táskámat és akkor annyi. Ha a kollégiumban hagyom, lehet, hogy a szobatársaim vagy a takarítók ellopják.

2013. júl. 26. 21:30
1 2
 11/14 anonim válasza:
Ha ennyi pénzt viszel magaddal a kollégiumba,ezt tapasztalatból mondom akkor a nevelőtanárnál van a legjobb helye.Ő biztos elrakja ameddig kell és nem áll fenn az a veszély hogy esetleg eltűnik!
2013. júl. 28. 14:38
 12/14 anonim ***** válasza:
52%
felsőoktatásban nincs nevelőtanár a kollégiumokban:)
2013. júl. 28. 14:48
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat. Mivel nem voltam még kollégiumban, nem tudom, hogy ez a takarítás hogyan zajlik, de úgy gondolom, hogy időnként bejárnak oda, hisz a diákok nem igazán szoktak például ablakot pucolni.

De visszatérve a készpénz miértjére. Ennyi megtakarított zsebpénzem van itthon, mivel én sose költöttem el feleslegesen, és gondoltam, hogy ezt elvinném magammal, ha úgy adódna. Lenne bankszámlám, de azt se fogadják el minden áruházban, szóval némi készpénz is szükséges. A bankkártyáról levétel meg ugye nincs ingyen, szóval azt se tartom a legjobbnak. És nem pesti vagyok, az ország szélén lakom, Budapesttől 210 km-re. Ezért is gondoltam, hogy többet vinnék magammal, mert lehet, hogy csak havi egyszer tudok majd hazamenni.

2013. júl. 31. 17:15
 14/14 anonim ***** válasza:

ahhoz,hogy a párnád alatt ráold 200-300 ezer nagyon sok pénz. A pénz felvélt nem minden banknál kerül pénzbe... Pl az én KH-s számlámnál havi két felvétel ingyenes ilyenkor veszek le nagyobb összeget ( 30-40 ezret) Járj körbe és érdeklődd meg hol mik a bankszáma nyitás-vezetés- kártyahasználat feltételei. A pénzed egy részét tartsd a számlán a másikat pedig pl havonta megújuló kamatozású betétben. Így a pénz dolgozik neked és mégis bármikor hozzá férhető.

A kollégiumiban ablak pucolás és ilyen nagyobb takarítási felújítási munkálatok nyáron vannak amikor nem laksz bent. Semmiképpen nem jó ennek ellenére ,ha ilyen sok kp van nálad. járd alaposan körbe a témát.

2013. júl. 31. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!