Kollégiumban hol érdemes nagyobb értékű készpénzt tárolni?
Én nyitnék egy számlát és azon tartanám inkább, és csak annyit vennék le belőle amennyi feltétlenül szükséges, és a lehető leggyorsabban el is költeném. Ha ez nem megoldható, akkor javaslom hogy szerezzél be egy vaskazettát amit bezársz és a kulcsot mindig magadnál tartod, akár a nyakadba akasztva, az a legbiztosabb, de legyen pótkulcs egy biztos helyen. A vaskazettát pedig tartsd az ágyneműtartóba letakarva amennyire csak lehet.
A takarítók nem nyúlhatnak a diák holmijához. Én laktam kollégiumban plusz dolgoztam is egy másik kollégiumba és pontosan tudom hogyan megy ez, a takarítók nem nyúlhatnak semmihez még a földön lévő ruhájukat sem tehetik arrébb csak felsöpörnek, és kiürítik a szemetest plusz felmosnak de a földön lévő tárgyakat kikerülik!
Volt amikor engem kértek meg hogy takarítsak mert nem volt úgy meló és mivel karbantartónak lettem felvéve és voltunk ketten így néha minket fogtak be amikor valamelyik takarító éppen szabin volt, és a portás sem ért rá igazán.
A szobatársaktól jogosan féltheted a holmid. Én az értékeimet egy vaskazettába tároltam az ágynemű tartóban amit ruhákkal takartam le és csak akkor nyúltam hozzá amikor egyedül voltam a szobába, a kulcsot is a zárba hagytam akkor hogy ha épp matatok ott ne jöjjön be senki.
Sok pénzt nem tároltam benne volt az otthoni lakáskulcsom hogy azt ne kelljen hurcolnom, a mobilnet stickem, hogy ne húzzák el róla a netet, meg persze pár egyéb értékes dolog, plusz a cigimet is ott tároltam mert nálunk hajlamosak voltak lenyúlni azt.
Minek vinnél ennyi pénzt koliba? Még itthon sem tartunk ilyen összegeket, nem hogy egy koliba.
Eleve mindent utalással fizetsz, ha költségtérítéses vagy akkor tandíj, uv, koli,..bármit az egyetem felé, kp-vel semmit sem tudsz rendezni.
El sem tudom képzelni minek neked ekkora összeg a koliba.
Most csak a kérdés nyomán felmerült bennem:
Te vidékről jössz? Mármint félre ne értsd a kérdésemet, de nem pösti paraszt, ugye? :D
Bankkártya természetesen a válasz, még akkor is, ha ezzel a kövér Bankigazgatót eteted... Bár... hm.. vagy menj el takarékbankba, talán ott nem olyan drágák a kezelési költségek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!