A DE miért híreszteli azt, hogy ők a legnépszerűbb vidéki egyetem mikor az SZTE-re több embert vettek fel?
"Jávor András azt mondta, a felvételi eljárás változásai mellett is megőrizte népszerűségét a DE, amely az elsőhelyes jelentkezések alapján továbbra is a legnépszerűbb vidéki egyetemnek számít. Az idei általános felvételi eljárásban 6118 - 5043 állami ösztöndíjas és 1075 önköltséges - jelentkezőt vettek fel - mondta a professzor."
"6230 gólya a Szegedi Tudományegyetemen padjaiban
Az összfelvettek tekintetében csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem előzte meg az SZTE-t, mely őrzi meghatározó helyét a honi felsőoktatásban."
Az a százvalahány ember-, amennyivel többet vett fel
az SZTE nem nagyon számít
6118 és 6230 az majdnem ugyanannyi
Pég Pécset is meg kéne nézni, ők is "vidéki" egyetem
"az SZTE nem nagyon számít"
Nem számít? Azért az SZTE megelőzi a DE-t...
Nem attól népszerű valami, hány embert vesznek fel. A felvételi létszám a kormány akaratától függ.
A népszerűséget a jelentkezők száma mutatja. Debrecenbe a kevés helyre jóval többen jelentkeznek, mint Szegedre a sok helyre.
Mert a vidéki egyetemek közül oda jelentkeztek a legtöbben.
A Webometrics felmérése szerint pl. a 417. legjobb egyetem a világon, hazai intézmények közül csak a Műszaki és az ELTE előzi meg. Bár van vagy 30 valamire értékelhető lista, egyik sem tükrözi a valóságot. Én is népszerűbbnek (és jobbnak) látom a SZTE-t, pedig a DE hallgatója vagyok.
#7 most nem azért, de szerintem te meg se nézted a statisztikát.
DE összes jelentkező: 13473
SZTE összes jelentkező: 13593
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!