Nem mentem at tavaly az erettsegin. Egy eve ulok mar itthon. Szerintetek 8 altalanosal tudnek valami gyarban melozni?
Én azért letenném az érettségit, hogy a matek nehéz megértem, de például a bioszt nem kötelező letenni mert az tényleg nem könnyű csináld helyette a földrajzot az nagyon egyszerű, nálunk még az a srác is 5 ösre letette aki egész életében kettes tanuló volt és sikerült leérettségiznie mindenből, még matekból is amiből bukott félévben igaz hogy szóbeliznie kellett mert nem lett elegendő pontszáma, de megcsinálta, meglett neki.
Vagy menjél el egy szakmunkás suliba és tegyél le egy szakmát mert sima érettségivel sem fogsz többre menni. Vagy jelentkezz be a munkaügyi központba hogy tegyenek be legalább egy szakképzésre ha ennyire nincs munka hogy legalább szakmád legyen és azt legalább ők fizetik.
A barátnőm is járt ilyen képzésre, takarítóira picivel több mint 3 hónapjába telt 1 hónap elméleti, többi gyakorlat volt és szeretett oda járni munkát is kapott a kórházban ahol gyakornok volt.
Nem szégyen a munka ma már sajnos olyan világot élünk ahol kénytelen az ember félretenni az egóját és mindent elvállalni még az utcaseprés is több mint a semmi.
Én sem végzek egy álom munkát, én informatikát tanultam, de nem tudtam vele elhelyezkedni, mert sok informatikus van az országba és nem kell annyi. Akkor elmentem dolgozni a tescoba árufeltöltőnek minimálbérért, és dolgoztam mint állat, majd ami pénz bejött, kitanultam egy autóvillamossági szakmát és most ebben dolgozom kicsivel több pénzért.
Nekem sem ez volt a vágyam mert szívem szerint lettem volna inkább informatikus egy iroda helyiségben ahol csinálom azt amit szeretek és ennyi, de az élet nem ilyen ma már nem az számít minek tanul az ember hanem az hogy mit talál, de már kell az érettségi is, mindenhez szinte és nem könnyű úgysem munkát találni.
2009-be végeztem a sulival és 1 évig ültem otthon mire eltudtam helyezkedni.
Miért nem mentél most legalább valmelyik tárgyból érettségizni?-
Meddig akarsz várni? Vagy menj el estire és ott próbáld meg
Ha meg nem menne a biosz, válassz másik tárgyat,
pl. földrajz,amiből tudnál érettségizni
Magyarból, matekból sajnos kötelező
Ez alatt az egy év alatt legalább megpróbálhattad volna még egyszer az érettségit !
Ha nem ment volna, akkor már nem próbálkozol újra
De hogy meg sem próbáltad, azt nem értem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!