Mit lehet tudni a József Attila Gimnázium felvételijéről?
Van szóbeli? És ha igen, mit kérdeznek?
Hány tesi óra van? Tényleg három, vagy ez egy régi információ?
Van szóbeli, de nagyon könnyű. Ha jól emlékszem nekem 4 éve olvasni kellett, szöveget értelmezni, megnézték 1-2 nyolcadikos füzetem meg hasonlók.
Elméletileg három van, de bevezették hogy 9edikeseknek minden nap kell legyen, azaz heti 5 (nem csak a Jóskában), de ezt itt úgy oldották meg, hogy van hogy egy napra egymás után beraknak 2-őt és akkor valami más sportos tevékenység van, például úszás.
Engem most vettek fel :) jövőre oda járok majd. 5 tesi óra lesz, nekünk most az első évben nem lesz úszás, majd a következőben. A szóbelin fel kellett olvasni egy szöveget, pár szót megmagyarázni, aztán magadról mesélni...
Ha angolból is szóbelizel akkor képleírás és témakör húzása majd arról beszélni kell.
Ha haladó angol tagozatra mész, akkor van angol szóbeli is a magyar mellett, illetve ha biosz tagozatra, akkor is van külön biosz szóbeli része. Egyénként a magyar szóbeli az csak szövegértés, el kell olvasnod egy Kosztolányi novellát, van rá kb. negyed órád, aztán kérdeznek pár dolgot rólad, majd a szövegről, + a külön szóbelik, ha olyanra mész, és ennyi. Vinned kell pár füzetet (matek, magyar), + az ellenőrződet.
Valóban, heti 5 tesi van, de mivel bevezették a természetjárást (Hoffmann Rózsa, imádunk!!!), ezért heti egy elmarad, de havonta egyszer benn kell maradni 3-4 órát, jó időben kirándulni megyünk, hidegben pedig a suliban van valami tesiféleség. Most röpi volt, előtte való alkalommal meg aerobik volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!