Kirúgtak az egyetemről. Folyt lenn?!
Jött levél benne egy leckekönnvyvel meg leirták h miért szünt meg a hallgatói jogviszonyom. van benne egy sor:
Tájékoztatom, hogy önnek a SZéchenyi.. Egyetemmel szemben pénzügyi tartozása nincs.
Ez azt jelenti h több levél nem jön, arról se h visszafizetni kellene?
2 aktív félévem volt győri SZE-n 7 féléves alapképzés gépészmérnöki szakon. Nem lett 30 kreditem ezért rúgtak ki. Hallgatói szerződés irtam alá, abban még azt olvastam h vissza kell fizetni, akkor ezek szerint még se kell?
Határozat?
Iktatószáma van?
Alul (nem a címzésnél fent meg a fejlécnél) aláírás után, jobb oldalt kell felsorolni hogy egy határozatot ki kap, pl. irattár, mások osztály vagy igazgatóság, hatóság, stb..
Ez elég érdekes hogy ilyen nem szerepel rajta..
Visszafizetésről..akármit írtál alá most ez a hatályos
Ezentúl, ha egy hallgató megkezdi tanulmányait, azaz aktív hallgatói jogviszonyban tanul, de később úgy dönt, nem folytatja azt, az alábbi esetekben mentesülhet a visszafizetési kötelezettség alól:
alap- és mesterképzéseken, felsőoktatási szakképzésen egy aktív félévig,
osztatlan mesterképzéseken két aktív félévig folytatott, majd megszakított tanulmányok esetén.
Amennyiben a hallgató ennél hosszabb időt tölt aktív ösztöndíjas képzésen, úgy a fentebb leírt felmentés lehetőségével nem élhet.
Szintén a június 1-jei módosítások tartalmazzák azt a kitétel, miszerint, ha a hallgató a megszabott időn (a képzési idő másfélszerese) túl szerzi meg oklevelét, vagy egyáltalán nem szerez oklevelet, a törvény értelmében kérheti, hogy a visszafizetés helyett az ösztöndíjjal támogatott féléveknek megfelelő időtartamú hazai munkaviszonyát* vegyék figyelembe.
Az új szabályok azokra az ösztöndíjas vagy részösztöndíjas hallgatókra is vonatkoznak, akik 2012 őszén vagy 2013 tavaszán írták alá az ösztöndíjszerződést. Esetükben a szerződéseket ugyanolyan jognyilatkozatnak kell tekinteni, mint amelyet az ősztől beiratkozó hallgatók tesznek.
bal felül van az iktatószám, a kar neve meg a szak, tárgy és ügyintéző neve, jobb felül az én nevem címem.
bal alul: a határozat postára adásának napja, középen alul az egyetem pecsétje (Ez van beleirva: Széchenyi István egyetem győr Rektori Hivatal 12) valamint jobb oldalt alul az osztályvezető neve.a levél többi része arorl szól h miért rugtak ki, jogorvoslattal élhetek és hogy mennyi aktiv és passziv félévem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!