Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen milyen tanulási...

Egyetemen milyen tanulási stratégia?

Figyelt kérdés
Szóval miben kell máshogy tanulni, mint gimiben? Most lettem elsős egyetemista, a szülővárosomban szóval otthon lakhatok, ez ennyiből könnyebbség. Kíváncsi vagyok, ki hogy tanul!
2009. okt. 20. 08:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én az ELTE-re járok bölcsész karra, igaz nyelvszakos vagyok, az talán annyira nem büfészak!
2009. okt. 20. 15:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
azért mondtam, hogy nem sikerülhet minden elsőre, mert szerintem így van. lehet valaki zseni persze. az egyetem néha kemény és ha 5 tárgyból kéne toppon lenni, lehet hogy 1 elsiklik és nem megy előre. vagy rossz napja volt a vizsgáztatónak. hányszor, de hányszor van ilyen. és van, aki totál elkenődik attól, ha vmi nem megy elsőre, pánikol előtte. ez már nem középsuli, nem szid le anya meg apa és nem hívja be őket a tanító néni. lehet mégegyszer. ennyi
2009. okt. 20. 22:53
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Bemész az órára (ha tudsz, vagy nem ütközik egy fontosabb tárggyal), figyelsz, jegyzetelsz. Ha gyakorlat van, akkor igyekszel megcsinálni a feladatokat. Ha nem sikerül a zh, akkor ne pánikolj, lesz lehetőség javítani!

A nehezebb tárgyakból már félév közben igyekeztem megszerezni az előadásjegyzetet, és már a szorgalmi időszakban lemásoltam kézzel, akár többször is, és számolgattam, hányszor kell még, és belefér-e az időbe. Többnyire sikerült úgy szerveznem, hogy beleférjen. Ha nem sikerült elsőre, akkor ne keseredj el, hanem készülj a pótvizsgára! Ha az sem sikerül, akkor sincs baj, hiszen egy tárgyat háromszor is felvehetsz, és mindannyiszor pótvizsgázhatsz belőle. A bukás vele jár az egyetemmel.

2009. okt. 21. 21:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

9:34-es vagyok. Nos én se azt mondom, hogy bele kell gebedni, és hogy nem kell élni, nekem is megvan a magam kis élete. De az egyetemre a kisebb többség azért megy mert tanulni akar, illetve diplomát. Igaz reálos, inkább értős szakra járok, de igen is érteni kell. Én saját jegyzetből tanulok, mert tudom, hogy amit én lejegyzetelek az nyilván fontos. Az én stílusomat jobban tudom követni. Én azért is járok órákra, mert fele anyagot még akkor is megjegyzem, ha unalmas.

Sok sikert!

2009. okt. 22. 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
a számolós tárgyakat sose hagyd utolsó pillanatra mert azzal nagoyn meg lehet szívni, azokat lehetőleg folyamatosan vagy legalábbis bizonyos időszakonként gyakorolgasd, a kifejezetten elméleti tantárgyakat meg elég ha vizsga előtt egy héttel kiolvasod a könyvet nyugiba és feltehetően azzal át is mész belőle
2009. okt. 23. 17:49
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"A bukás vele jár az egyetemmel."

Nem! A bukás nem jár az egyetemmel, ha csak icipicit odafigyelsz és készülsz a vizsgára, nem buksz meg! Miért kell lepontozni azért, mert így gondolom?

2009. okt. 25. 17:13
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb ha próbálod az olyan időket is tanulásra használni ,amikor egyébként nem csinálsz semmit pl. csatlakozásra vársz a vasútállomáson sétálsz az utcán stb. Hangoskönyv ilyenkor jól jöhet. Felolvasod a jegyzetet ( vagy felolvastatod egy programmal) és az mp3 lejátszódra rakod ( ha nincs vegyél pár ezer ft-ért egy egyszerűbbet). Az utcán sétálva vonatra/buszra várva vagy éppen autóvezetés közben is tudod így tanulni a jegyzetet olyan cselekmények közben is ami közben könyvet nem lehet olvasni ( pl. vezetés, sétálás az utcán stb.). És így tanulás szempontjából azt az időt is ki tudod használni ,ami amúgy kárba veszne. Pl. ha napi 30-40 percet gyalogolsz a suliba az oda-vissza napi 60-80 perc, és közben tanulhatsz.
2009. okt. 26. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!