Egyetemen milyen tanulási stratégia?
Bemész az órára (ha tudsz, vagy nem ütközik egy fontosabb tárggyal), figyelsz, jegyzetelsz. Ha gyakorlat van, akkor igyekszel megcsinálni a feladatokat. Ha nem sikerül a zh, akkor ne pánikolj, lesz lehetőség javítani!
A nehezebb tárgyakból már félév közben igyekeztem megszerezni az előadásjegyzetet, és már a szorgalmi időszakban lemásoltam kézzel, akár többször is, és számolgattam, hányszor kell még, és belefér-e az időbe. Többnyire sikerült úgy szerveznem, hogy beleférjen. Ha nem sikerült elsőre, akkor ne keseredj el, hanem készülj a pótvizsgára! Ha az sem sikerül, akkor sincs baj, hiszen egy tárgyat háromszor is felvehetsz, és mindannyiszor pótvizsgázhatsz belőle. A bukás vele jár az egyetemmel.
9:34-es vagyok. Nos én se azt mondom, hogy bele kell gebedni, és hogy nem kell élni, nekem is megvan a magam kis élete. De az egyetemre a kisebb többség azért megy mert tanulni akar, illetve diplomát. Igaz reálos, inkább értős szakra járok, de igen is érteni kell. Én saját jegyzetből tanulok, mert tudom, hogy amit én lejegyzetelek az nyilván fontos. Az én stílusomat jobban tudom követni. Én azért is járok órákra, mert fele anyagot még akkor is megjegyzem, ha unalmas.
Sok sikert!
"A bukás vele jár az egyetemmel."
Nem! A bukás nem jár az egyetemmel, ha csak icipicit odafigyelsz és készülsz a vizsgára, nem buksz meg! Miért kell lepontozni azért, mert így gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!