Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A felsőoktatásban nem túl sok...

A felsőoktatásban nem túl sok az a 40 pont ami a hátrányos helyzetűeknek jár?

Figyelt kérdés
Oké járjon nekik valamennyi,de szerintem irreálisan sok...
2013. júl. 16. 15:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem azért, de ha magaddal foglalkoznál talán több pontot sikerült volna összeszedned.

Az egyetemen aki nem odavaló az úgyis kibukik.

Értelek mi a problémád, csak azzal, hogy bosszantod magad, még nem vagy előrébb.

2013. júl. 16. 17:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Viszont ez a potya 40 pont kb azt jelenti, mintha 20%-kal jobb érettségit csinált volna. Azért, szerintem rohadtul nem mindegy ez.
2013. júl. 16. 17:14
 13/14 anonim ***** válasza:
77%

Másrészt az érettségi lényege, hogy azok kerüljenek be, akik tényleg képesek teljesíteni, majd saját területükön jól teljesíteni. Ha tetszik, ha nem, a lényeg nem a belefektetett munka, hanem az eredmény. És teljesen jogosan, mert te sem elégednél meg ha az építész naphosszakat dolgozna a hazádon, ha az a megépítésre másnap összedől.

A hátrányos helyzet pedig olyan, hogy meg fog maradni még egyetemen is. Ha pedig nem vagy képes érettségire mellette rendesen felkészülni, akkor egyetemen se fogsz képes lenni a megfelelő szintet hozni, ergó nem vagy odavaló.

Értem én, hogy rossz és nehezebb, de itt a tudás számít. Ha az nincs, akkor nincs helyed egyetemen. Azzal egyetértek, hogy támogassák őket, de ne pontokat adjanak, amik lényegiben nem meglévő tudást reprezentálnak, hanem azon dolgozanak, hogy valahogy kiegyenlítség az kezdő esélyeket, megteremtsék a lehetőséget a tanulásra (pénzt elsősorban vagy tanszereket, de ezeket már kapnak is tudtommal).

Pontokat viszont ténylegesen csak tudásra kapjanak, mert annak KELL (kéne) eldőnteni kit vesznek fel egyetemre és kit nem, mert akiket oda felvesznek, azoknak teljesíteniük kell, nem szorgoskodni.

Ezzel az erővel a szellemi fogyatékosoknak is adhatunk +100 pontot (túlzás persze ez itt), mert nekik aztán még nehezebb tanulni és akkor lesznek mérnökeink meg fordítóink, akik nem értenek munkájukhoz. Még jobb, vegyük fel a szegény afrikai gyerekeket, akik tudnak olvasni. Ők pláne nehéz helyzetben vannak.

Az hogy az érettségi még 20 sebből vérzik, meg az egész tanítási rendszerrel is vannak ennél nagyobb gondok is, az pedig már megint egy másik kérdés. Ettől még ez ugyanúgy logikátlan és igazságtalan marad, ha nem is a legnagyobb probléma.

2013. júl. 17. 00:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha lepontoztok, attól még nem lesz igazatok:)
2013. júl. 17. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!