A felsőoktatásban nem túl sok az a 40 pont ami a hátrányos helyzetűeknek jár?
deigen, sok.
én félárva vagyok, munka mellől, levelező tagozatról megyek egyetemre, mert hamarabb még ennyi lehetőségem sem lett volna, az utóbbi két évben a hidegvízre valót is alig kerestem meg, és semmi életem nem volt az iskola, és munka mellett, mégsem kapok egy pontot sem, sőt, még a szoctám sem garantált, és hogy továbbvigyem, még az érettségiért is fizetnem kellett súlyos összegeket, mert alapítványnál érettségiztem le. úgyhogy az egész rendszer totál irreális. én nem vonom kétségbe, hogy szar a hátrányos helyzet, de zéró egyenlőség nincs benne, holmi fecnikkel döntik el, hogy ki hányattatott, meg ki nem, és egy felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű többletet ítélnek oda.
illetve,
míg nővérem, aki otthon ül, és babázik, és napi 10 órát tudott kényelmesen tanulni a felvételire, még ő is megkapta a +40 pontot, pedig neki azért kell a diploma, idézem, "hogy legyen".
40 pontot csak a halmozottan hátrányos helyzetűek kapnak. Azért nem olyan sok ilyen ember van.
Aki gyak rendszeres gyermekvédelmi támogatást kap, az csak sima hátrányos helyzetű és 20 pontot kap.
Egyébként pedig nem azon kell sírni, hogy más miért kap pontot, hanem neked kell úgy tanulnod, hogy megfelelő pontszámot elérd. Ha erre nem vagy képes, akkor még ha ilyen olyan szociális pontokkal be is kerülsz egy erősebb egyetmre, úgy ki fognak vágni záros határidőn belül, hogy csak nézel.
Van "halmozottan hátrányos" ismerősöm, megkapta a 40 pontot, de mellette ott a laptop, nyári fesztivál stb...
nagyon sok ez a pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!