Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták! Válaszolnátok...

Egyetemisták! Válaszolnátok pár kérdésemre osztályozással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ki mit tapasztalt? csak azért kérdezem, mert egy válaszolótól nagyon negatív véleményt hallottam (a tanár feldobja a dolgozatokat, és amelyik az asztalra esik, az átment kettessel, a többi megbukott, és állítólag ez egy gyakori, bevett módszer). illetve, hogy kötelezően meg kell buktatniuk X diákot.

Tényleg ennyire tragikus a felsőoktatás? Minél többen írjatok!

Köszi

2013. júl. 16. 15:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ez egyetemtől és tanártól is függ. Nálunk pl. rendesek és alapvetően igazságosan osztályoznak. Nincs nagyon írásbeli, a vizsgák 90%-a szóbeli, ahol nincs olyan, hogy a tanár feldobja a dogákat és ahová esik.. Szóbelin általában segítőkészek, persze azért nem árt, ha tudsz valamit, különben hiába segít..

De hallottam olyat első kézből más egyetemekről, ahol kifejezetten szemetek és korruptak is.

2013. júl. 18. 10:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Megvágnak x embert,hogy meglegyen a szokásos keret.Szerintem most többen lesznek.Orbánnak is jó,mert lesz bevétele,a sulinak is jó,a diákok is örülnek mert fel vannak véve.csak hát ők sz..ják meg.
2013. júl. 28. 18:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Én gimis tanárt ismerek, aki fejjel lefelé pipálta ki a dogákat... Biztos elolvasta...

Amúgy én ELTE-s vagyok, és kifejezetten jók a tanárok ilyen szempontból. Nyilván van olyan tanár, akit nem bírunk annyira, de olyat egyet se tudok, akire azt mondhatom, hogy én vagyok a hülye, ha rossz jegyet ad. Igazságosnak találom őket. Egy tanárt tudok, aki mindenkinek kettest adott (de legalább nem egyest), akármennyit írt, csak annak nem, aki szó szerint visszaböfögte a könyvét. Csak hogy a könyve valahol határon túl jelent meg, és sehol nem lehetett hozzájutni, kb. 3 db járt körbe az évfolyamon, nem jutott el mindenkihez persze. Olyan persze van, hogy X ember szigorúbb, Y kevésbé, de ez a papírfeldobós dolog szerintem nem igaz. Már csak azért sem, mert nekünk nagyon sok beadandó dolgozatot kell csinálni, előadást tartanunk, stb. Ezeken nagyon látszik, ha a tanár azt se tudja, mit írtál. Volt, akire azt mondták, hogy nincs képben, de érdekes, mindig azok mondták, akik sose jártak be...

2013. okt. 25. 16:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Hülyeséget írtam!!

"akire azt mondhatom, hogy én vagyok a hülye, ha rossz jegyet ad."

hogy NEM én vagyok a hülye. szóval a lényeg, hogy annak a hibája, aki nem tanul.

2013. okt. 25. 16:45
 15/17 A kérdező kommentje:
azóta énis eltés vagyok, úgyhogy megtapasztaltam jómagam is :) köszi!
2013. okt. 25. 22:45
 16/17 anonim ***** válasza:
És tetszik?
2013. okt. 26. 22:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Valtozo, mivel a tanar maga dont, hogy mi szerint osztalyoz, de nalunk alapbol 60%-tol ad kettest mindenki. Hal'istennek nalunk korrekt mindenki, szepen szazalekot szamolgatnak, szobelinel viszont az a tapasztalatom, hogy arra mennek, ne csak magoljunk, hanem logikusan gondolkodjunk. Nagyreszt max egy harmast kap az, aki csak magolt es keptelen egyeni gondolatokra, ami valljuk be, egyetemen teljesen jogos. Bar talalkoztam olyan tanarral, aki a hallgatokon elte ki a kisebbsegi komplexusabol adodo deformacioit, de mindenhol van ilyen.
2014. jan. 11. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!