Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi legyen az 5. választott...

Mi legyen az 5. választott érettségi tantárgyam?

Figyelt kérdés

Jövőre nem tudom mi legyen az ötödik érettségi tantárgyam. A probléma azért van, mert matek\törit viszek a továbbtanuláshoz, és ugyebár kell valamiből ötödikként.

Gondolkodtam, és arra jutottam, hogy előre is tudnám hozni az érettségit, legalább annyival kevesebb lesz év végére.

Ami szóba jöhet: informatika, földrajz, filozófia.

Előbbi kettőt már tanultam, osztályozó nélkül tehetnék érettségit, csak parázok mindkettőtől.

Filozófia az utolsó évben lesz, ha ennél maradok akkor majd csak 12. év végére marad. Általában mindenki ezt választja, akik így jártak mint én. Emellett az szól, hogy sokan szeretik, jó a tanár is, rendesen felkészít mindenkit.

Az informatikától azért félek, mert utoljára 9. osztályban tanultam, és ott is ilyen "gyógyinformatikát" tanultam. Nem a haladó csoportba jártam. Adatbázis totálisan nem megy + vannak hiányosságaim rendesen a többi programnál is. De ehhez van valami érzékem azért, és erre lenne a legkönnyebb felkészülni, mivel állandó jelleggel itt ülök a gép előtt. A szóbelihez viszont hülye lennék. Ezek az elméleti dolgok engem nem érdekelek. Ezzel eléggé megszenvednék + félek az írásbelitől is, mivel amilyen pehkes ember vagyok, tuti, hogy nálam fagyna be a gép végérvényesen, vagy valami nem úgy sülne el... :D

+ ha nem jönne össze valami gazdasági szakra a jelentkezés, még mindig ott az esély, a matek\info középpel bejutni valami mérnöki szakra, ha jól megírnám középen mindkettőt.

A földrajzot mindig is szerettem, viszont belenéztem a feladatsorokba, hááát. Mit ne mondjak, ott se tudnék mindent megcsinálni. Számításokat nem tudom, mivel nem vagyok faktos, és ezeket csak ott tanítják. Magyarország föcit meg nem is adta le a tanár.

Ha nagyon muszáj akkor nyáron elkezdek tanulni, és felkészülök az előrehozottra, ezt azért akarom mert sok pont kellene oda, ahova menni akarok, már ha indítanak állami támogatott képzést pénzügy és számvitelen jövőre. (:D) Ugye 460 a minimum. Szóval nem bánnám, ha jól sikerülne %-ban ez az 5. tantárgyam, mivel elsősorban nem a duplázásra hajtok.

Mondjuk az igaz, hogy egy tantárgyam se esne ki, csak azt az időt spórolnám meg, amit be kell majd fektetnem erre a tantárgyra év végén a tavaszi érettséginél.

Tudom, hogy nekem kellene eldöntenem, de az a helyzet, hogy tanácstalan vagyok. :)

A helyemben mit választanátok?

2013. júl. 15. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
2014-től előrehozott érettségit csak informatikából és nyelvből tehetsz. Tehát a többin nem érdemes agyalni.
2013. júl. 15. 17:12
 2/9 A kérdező kommentje:
1 évem van hátra. Ősszel még tudok előrehozni bármit.
2013. júl. 15. 17:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Én földrajzból érettségiztem, bevallom lusta voltam, előtte egy héttel kezdtem el tanulni, és simán ötös lett.

A tanárom is azt mondta, hogy a földrajz érettségin megbukni nem lehet, ez úgy van kitalálva. A legrosszabb jegy a hármas lett a csoportból, de ők tényleg nem tanultak semmit.

De hangsúlyozom, hogy most a középszintről beszéltem :D

2013. júl. 15. 21:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia

Esetleg nyelvből nem szertnél menni?

Nem tudom, milyen nyelve(ke)t tanulsz

2013. júl. 15. 22:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Vagy menj fizikából

(Nálunk sokan mentek fizikából)

2013. júl. 15. 22:30
 6/9 anonim válasza:

Az informatika közép nem nehéz.

Az írásbeli (gyakorlati) részében talán az adatbázis meg a honlapszerkesztés szokott gondot okozni. (érettségin nekem bedöglött a gép egy 10percre, de végül legjobban sikerült). A szóbeli része meg részben szerencse kérdése, mert vannak olyan tételek amik IQ-ból simán mehetnek és vannak amik még emelten se szeretnek látni az emberek.

A földrajzról sokat nem tudok nyilatkozni, ha szereted akkor nyilván könnyebben meg tudod tanulni, mint az infót.

Ha a valamelyik szakhoz kell az 5. akkor azt válaszd amelyik épp kell hozzá (mérnöki esetben az infót ugyebár), mert ez esetben az a szak nem esik ki a választási lehetőségből.

Ha csak a jó érettségi átlag miatt kell az 5., akkor mindenképp a filozófiát válaszd, mert avval nincs gond (az elmondásod szerint).

2013. júl. 15. 23:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Hu. Sejtettem, hogy mindenki mást mond.

#3 1 hét tanulással ötös? :O

#4 & #5 Szia. :D Angolt tanulok, ebből már előrehoztam tavaly. Második nyelvként németet tanulok. Ebből kb. A2 szint környékén vagyok, mivel magas %-ot akarok elérni, ezért nem lesz elég hozzá :\ Picit nehezebbnek érzem a németet. Különórákra végképp nem akarok menni. Önerőből az angol középszint is 87% lett, pedig előtte 3 hónappal felsőfokra mentem. Mondjuk nem lenne rossz ötlet, mivel középfokot mindenképpen akarok németből tenni.

Fizika kilőve. :D Abból a kettes is nehezen lenne meg.

#6 Jaja. Az info a mérnöki képzés miatt lenne jó, viszont a filozófia meg a magas % miatt. :\ Ezzel az érettségivel viszont konkrétan semmit se tudok kezdeni.

Mindenkinek ment a zöld kéz. Még várom a válaszokat. :)

2013. júl. 16. 08:57
 8/9 anonim ***** válasza:

A földrajzos vagyok, igen, de ugye én faktos voltam, ott végigültem a dupla órát mindig, de előtte egy héttel álltam neki ténylegesen könyvből tanulni (főleg a topográfiát néztem át, 1 hibám lett abban)

De én szerettem a föcit mindig, szerintem józan paraszti észből simán meg lehet írni :)

2013. júl. 16. 12:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Informatikát ajánlom, de szerintem az adatbázis mellett nem a honlapszerkesztés, hanem inkább a táblázatkezelés nehezebb.

Volt pár osztálytársam aki ilyen helyzetben volt, ők a társadalomismeretet választották. Mindenki négyest-ötöst kapott.

2013. júl. 16. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!